Stageproces

© CBS

Leuk dat je interesse hebt om stage te lopen bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Wij zijn het stageteam en helpen je graag tijdens het sollicitatieproces.
Heb je een vraag? Mail ons via CBSStages@cbs.nl.

Solliciteren

Solliciteren is heel eenvoudig. In de vacaturetekst vind je de knop ‘Solliciteren’. Je komt dan terecht in ons sollicitatieformulier. Vul alle gegevens in en uploadt je cv en motivatiebrief. Geef daarin duidelijk aan:
- in welke periode je stage moet plaatsvinden
- of het een praktijkstage of afstudeerstage betreft (incl. scriptie/afstudeerrichting)
- om welke reden je kiest voor een stage bij het CBS
- welke activiteiten je aanspreken
- wat je concrete leerdoelen zijn
- welke eisen de onderwijsinstelling stelt aan deze stage

Matching

Zien we raakvlakken en kansen dan sturen we jouw cv en motivatie ter beoordeling naar de manager en de stagebegeleider van het betreffende team.
Zij beslissen of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.
Wij proberen om je binnen 10 werkdagen een uitnodiging of afwijzing te mailen.

Gesprek

We spreken niet van een sollicitatiegesprek maar een kennismakingsgesprek. Jij laat zien wie je bent en waar jouw interesses liggen. Wij geven informatie over het team en de activiteiten. Het gesprek is geen meetlat maar een zoektocht naar mogelijkheden.
We weten dat je moet overleggen met de stagebegeleider van jouw opleiding om goedkeuring te krijgen. Vaak is er ook overleg nodig tussen de vakinhoudelijke stagebegeleider van het CBS en de stagebegeleider van jouw opleiding. Het is aan jou om daarin een centrale rol op je te nemen. Zorg voor korte communicatielijnen tussen alle drie de partijen.

Onboarding

Als ook de onderwijsinstelling akkoord is mogen we je verwelkomen als nieuwe stagiair! Als stagiair ben je volwaardig lid van de organisatie en vragen we jou een aantal documenten aan te leveren. Zo hebben we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) van jou nodig. Moet je een geheimhoudingsverklaring ondertekenen en vragen we een kopie van je identiteitsbewijs. Dit gaat nagenoeg volledig digitaal. Als je dit geregeld hebt laten we je zo snel mogelijk weten hoe jouw eerste stagedag eruit gaat zien.