Sollicitatieproces

Het CBS recruitmentteam staat in de vestiging Den Haag met van links naar rechts Jeroen Rutten, Pim van Lier, Niels Franzen, Hilda Folkerts, Peter Berrevoets, Remy Jaggan, Peter Wijnands en Stephanie van Est
  • Snelle terugkoppeling op jouw sollicitatie
  • Informele kennismaking
  • Gesprek via Zoom of op kantoor
  • Duidelijke feedback
Bedankt voor je interesse in een carrière binnen het CBS. Wij zijn het recruitmentteam en helpen je graag tijdens jouw sollicitatieproces! Heb je vragen over een vacature? Neem dan contact op met de recruiter vermeldt onder de vacature. Hieronder vind je onze sollicitatieprocedure.

Solliciteren

Solliciteren is heel eenvoudig. In de vacaturetekst vind je de knop ‘Solliciteren’, waarna je in ons sollicitatieformulier terecht komt. Hier vul je een aantal gegevens in en voeg je je cv en brief toe. We proberen de hele sollicitatieprocedure binnen 3 tot 6 weken af te ronden.

Reactie

We streven ernaar om je binnen 5 werkdagen van een reactie te voorzien. Zien we voldoende raakvlak? Dan sturen we jouw sollicitatie ter beoordeling door naar de vacaturehouder. Wanneer wij of de vacaturehouder beslissen om je niet uit te nodigen voor een eerste gesprek, ontvang je een afwijzing via de mail.

Kennismaken

Meestal voeren we twee gesprekken, waarbij je kennis maakt met de manager en collega’s. Je gesprekken voer je digitaal of op het CBS. Na het gesprek ontvang je zo snel mogelijk een reactie over het vervolg. Mocht je niet worden geselecteerd voor een vervolg, dan nemen we telefonisch contact met je op om dit toe te lichten.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Je sollicitatieprocedure ronden we af met een arbeidsvoorwaardengesprek. Voorafgaand aan dit gesprek krijg je een e-mail met daarin een link om een aantal persoonlijke gegevens aan te leveren binnen onze beveiligde omgeving. Na afloop van je gesprek ontvang je een bevestiging via de mail met de gemaakte afspraken.

Onboarding

Gefeliciteerd, je wordt onze nieuwe collega! We maken alles voor je in orde om goed van start te kunnen gaan bij het CBS. We zullen je nog vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te dienen. Je hoort van ons hoe je eerste werkdag eruit zal zien en vanaf dat moment maak je deel uit van het onboardingsprogramma van het CBS.