Parttime interviewer voor het CBS

© Sjoerd van der Hucht Fotografie / My Eyes4u productions

Jij komt alles te weten

Altijd al willen weten hoe anderen leven, wonen en werken? Ben je nieuwsgierig? Vind je het leuk om even in het leven van een ander te kijken en aan de hand van vaste vragen huis aan huis vragen te stellen over het leven in Nederland? Dat kan als enquêteur bij het CBS.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zoekt enthousiaste en daadkrachtige interviewers. We zijn momenteel extra hard op zoek naar nieuwe interviewers in Den Haag en Rotterdam.

Wat ga je doen

Hoe ga je te werk? Je krijgt elke maand een lijst met adressen van potentiële respondenten. Het is aan jou om deze mensen te overtuigen mee te doen met onze vragenlijsten. De adressen die je bezoekt liggen verspreid over je eigen werkgebied. Je deelt zelf je werktijd in en maakt ook zelf de planning voor je bezoeken. Dat doe je zo efficiënt mogelijk. Je werkt overdag, maar ook in de avonduren of het weekend. Kortom: jij werkt wanneer anderen thuis zijn. Al met al maak je flink wat kilometers. Omdat je zelf je tijd indeelt, kun je dit werk combineren met een andere job of studie.

Benieuwd hoe het er uit ziet om bij het CBS te werken, bekijk dan deze video.

Voor wie ga je aan de slag

Via Uitzendbureau Olympia of Timing wordt je geplaatst bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), team veldwerk van de afdeling Dataverzameling. Veldwerk is onderverdeeld in 3 regio’s verspreid over het hele land: Noord, West en Zuid. Binnen deze regio’s hebben we 7 teams van ca. 15 interviewers en een regiomanager. Alle interviewers en hun manager werken vanuit hun eigen huis.

Wie ben jij?

Je komt graag over de vloer bij mensen met uiteenlopende achtergronden. Daarom heb je goede contactuele eigenschappen nodig. Natuurlijk ben je flexibel en kun je je makkelijk aanpassen aan je gesprekspartner. Huisdieren zijn geen probleem voor je en je vindt het leuk om de ene keer overdag en de andere keer ’s avonds te werken.

 • Je hebt overtuigingskracht.
 • Je bent gewend om een zorgvuldige administratie bij te houden.
 • Je hebt mbo werk- en denkniveau.

Én:

 • Je bent woonachtig in de regio waar het werk is.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en beschikt over een auto. Voor het centrum van de stad is een fiets of brommer ook handig.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden we

 • Je wordt via uitzendbureau Timing of Olympia bij het CBS geplaatst.
 • Je werkt gemiddeld tussen 16 en 20 uur per week, afhankelijk van de hoeveelheid adressen in jouw werkgebied.
 • Een salaris van minimaal EUR 15,38 en maximaal 19,86 per uur, plus toeslagen die vergelijkbaar zijn met ca. 8% vakantietoeslag en 8% eindejaarsuitkering.
 • Een onregelmatigheidstoeslag van 5% over alle uren.
 • Ruime kilometervergoeding (€0,37 per km, deels bruto).
 • Je wordt voorzien van een laptop en mobiele telefoon.

Solliciteren?

We ontvangen graag je cv en motivatiebrief. Stuur deze uitsluitend naar:

cbs@timing.nl of cbs.kcc@olympia.nl

Voor vragen over de vacature kun je terecht op 06 83 22 65 67 (Uitzendbureau Olympia) of 088-5063051 (Uitzendbureau Timing).

Het kunnen afgeven van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.