Linda - Projectleider R&D en Innovatie Statistiek

Linda (in een Cubaans Salsa café), projectleider R &D en Innovatie Statistiek 6831 respondenten die de R & D enquête invullen 173 variabelen om de innovatiekracht van bedrijven te meten 73920 regels code waarmee de cijfers worden berekend 4 data leveringen aan de Europese Unie en twee keer per jaar naar Cuba om te dansen Werken bij het CBS! Ben jij er klaar voor?
© Jaap van den Beukel
Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Zelf programmeren en met data bezig zijn. En dat kan hier óók terwijl ik leiding geef aan een eigen projectteam. Wij onderzoeken de innovatiekracht van Nederlandse bedrijven. Hoeveel geld geven zij bijvoorbeeld uit aan R&D? De data die we nodig hebben om deze vraag te beantwoorden komen voornamelijk uit onze eigen enquête. De gegevens analyseren we en de resultaten rapporteer ik via ons eigen StatLine én aan de Europese Unie. Zowel binnen als buiten Nederland vormen onze cijfers namelijk een belangrijke informatiebron voor beleidsmakers.

Ik zou geen andere organisatie weten waar ik nu liever zou willen werken dan het CBS. Het is het knooppunt van alle data over Nederland en ik kan mij hier eindeloos blijven ontwikkelen. Bovendien denk ik dat ik nergens zo goed werk en privé kan combineren. Ik dans namelijk nogal fanatiek; salsa, rumba, son, afro. Eigenlijk alle dansstijlen die uit Cuba komen. Ik geef 3 uur per week dansles en daarnaast oefen en train ik zelf natuurlijk ook nog.

Tijdens mijn masterstudie ben ik voor mijn afstudeertraject stage gaan lopen bij het CBS. Ik ben meteen gebleven toen mij die kans werd geboden. Ik werk hier nu 7 jaar en ik heb daar geen moment spijt van gehad.

Het CBS lijkt misschien saai van de buitenkant, maar het is juist heel dynamisch met veel uitdagingen en samenwerking. Dat kan ook niet anders, want goede statistieken maak je samen.
Ik ben helemaal weg van Cuba. Normaal gesproken ga ik er twee keer per jaar naartoe om vrienden op te zoeken en heel veel te dansen.