Industrie verwacht meer te investeren

  • 7 procent meer investeringen verwacht in 2013
  • Fors meer investeringen in voedings- en genotmiddelen
  • Investeringen in 2012 4 procent lager dan in 2011

Ondernemers in de industrie verwachten dit jaar een groei van de investeringen met 7 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS naar de investeringsverwachtingen van de industrie. Een half jaar geleden gaven de ondernemers aan 1 procent meer te gaan investeren in 2013.

Ondernemers in de voedings- en genotmiddelenindustrie zijn het meest positief. Zij verwachten 21 procent meer te investeren. Ook ondernemers in de metaal-elektro industrie zijn optimistisch. Zij denken 3 procent meer te investeren in 2013. Ondernemers in de raffinaderijen en chemie verwachten een gelijk investeringsniveau als in 2012. De investeringen van deze branches zijn de hoogste binnen de industrie.

In 2012 hebben de ondernemers in de industrie ruim 7,0 miljard euro geïnvesteerd. Dat is 4 procent minder dan een jaar eerder. De grootste daling trad op in de metaal-elektro industrie. De investeringen daalden er naar ruim 2,1 miljard euro. Ondernemers in de raffinaderijen en chemie investeerden het meest in 2012 met ruim 2,6 miljard euro.

De PDF bevat het volledige persbericht.