Inflatie blijft 2,5 procent

  • Benzine en verse groenten verhogen inflatie
  • Kleding verlaagt inflatie
  • Inflatie in Nederland hoger dan in de eurozone

De inflatie is in februari 2012 uitgekomen op 2,5 procent en is daarmee ongewijzigd ten opzichte van januari. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Vanaf juli 2011 is de inflatie vrijwel stabiel.

De prijsontwikkeling van benzine en verse groenten had in februari een verhogend effect op de inflatie. Benzine was 7,8 procent duurder dan een jaar eerder. De prijsontwikkeling van kleding had daarentegen een verlagend effect op de inflatie.

De inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) bleef in Nederland 2,9 procent. Volgens Eurostat steeg de inflatie in de eurozone in februari naar 2,7 procent. De inflatie in Nederland ligt daarmee boven de inflatie in de eurozone.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.