Lichte omzetgroei detailhandel

  • Meer omzet non-foodwinkels
  • Omzet foodwinkels lager

In augustus 2010 heeft de detailhandel 0,6 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijzen waren 1,0 procent hoger, het volume was 0,5 procent lager. De omzetontwikkeling is echter negatief beïnvloed door de samenstelling van koopdagen, die in augustus 2010 minder gunstig was dan in augustus 2009. Na correctie voor dit effect komt de omzetgroei uit op ruim 2 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Winkels in non-foodartikelen boekten in augustus ruim 1 procent meer omzet dan een jaar eerder. Na correctie voor koopdagen was de omzetgroei bijna 3 procent. Vooral kledingwinkels en winkels in consumentenelektronica behaalden fors meer omzet in augustus. Drogisterijen realiseerden juist minder omzet dan een jaar eerder.

Winkels in voedings- en genotmiddelen realiseerden in augustus ruim 1 procent minder omzet dan in augustus vorig jaar. Deze krimp is helemaal toe te schrijven aan het koopdageneffect. Na correctie hiervoor was de omzet ruim 1 procent hoger.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.