De vo-indicator voor praktijkonderwijs

5. Zes scenario’s: verdeling budget en regionale spreiding

Er zijn dus meerdere beleidskeuzes die gemaakt moeten worden om de onderwijsscores op leerlingniveau op te kunnen tellen tot achterstandsscores op vestigingsniveau: 

  1. de omvang van de doelgroep
  2. het gewicht van de doelgroepleerlingen
  3. de drempel voor scholen/vestigingen

Zoals in het vorige hoofdstuk beschreven, wordt voor niet pro-leerlingen in het vo gewerkt met een grens van 15 procent om de doelgroep af te bakenen. Dit is hetzelfde als de grenswaarde die in het po gebruikt wordt. Zoals in het vorige hoofdstuk is beschreven ligt deze grens bij pro duidelijk in de piek en is de exacte onderwijsscore die bij deze grens hoort bij pro lager dan bij de rest van het vo. Op basis van deze analyses heeft OCW gevraagd om door te rekenen wat het effect is van een grenswaarde van 10 procent en van 30 procent voor afbakening van de doelgroep (dit is aan het begin en richting het einde van de piek van leerlingen). Een grenswaarde van 30 procent is een stuk hoger dan bij de rest van het vo (15 procent). Het aantal leerlingen op pro dat een relatief grote kans heeft op onderwijsachterstand is ook groter. Zo ligt de onderwijsscore die bij pro hoort bij de grens van 30 procent onder de 0 terwijl deze grens voor overige vo-leerlingen correspondeert met een onderwijsscore boven de 0 (zie ook paragraaf 4.3.). Voor keuze 2 -gewicht van de doelgroepleerling- is besloten om, net als in het po en de rest van het vo, leerlingen met een grotere kans op onderwijsachterstand zwaarder mee te laten tellen bij het berekenen van de achterstandsscores. Er wordt dus niet enkel gekeken of een bepaalde vestiging doelgroepleerlingen heeft, maar er wordt ook gekeken naar hoe sterk de kans op onderwijsachterstand bij deze leerlingen is. Wat betreft drempelwaarde (hoe groot moet het aandeel doelgroepleerlingen op een vestiging zijn om geld te krijgen?) heeft OCW gevraagd de volgende 3 waardes door te rekenen: 0 procent (geen drempel/minimum aandeel doelgroepleerlingen dat een vestiging moet hebben alvorens budget toegekend wordt), 12 procent (hetzelfde als bij het po en de rest van het vo) en 20 procent (een hogere drempel vanuit de gedachte dat een vo-indicator gebruikt wordt om het beschikbare budget gerichter in te zetten en dat het zo terecht komt bij vestigingen met relatief veel doelgroepleerlingen).21) Samenvattend is het CBS gevraagd de volgende zes scenario’s te onderzoeken (die een combinatie zijn van de omvang van de doelgroep en de drempel): 

5.1 Door OCW opgestelde zes scenario’s
OnderwijsscoreBijdrage aan achterstandsscore
1100
21012
31020
4300
53012
63020

Voor alle zes de scenario’s is het volgende onderzocht:

  • Hoe wordt het budget verdeeld? Met andere woorden hoeveel vestigingen ontvangen budget en wat zijn de bedragen die vestigingen krijgen? 
  • Wat is per scenario de geografische spreiding van de verdeling van het budget? 

Voor de analyses in dit hoofdstuk is gekeken naar de leerlingen die op 1 oktober 2020 ingeschreven stonden in het pro. Als beschikbaar budget is gerekend met 14 miljoen euro. OCW heeft aangegeven dat dit op het moment dat dit onderzoek uitgevoerd werd het meest waarschijnlijke budget is dat in de toekomst beschikbaar zal zijn om kansengelijkheid in het pro te bevorderen. De exacte bedragen die vestigingen ontvangen zullen anders zijn indien (toch) een ander budget ter beschikking gesteld wordt. Het globale beeld wat betreft verschillen tussen scenario’s (zoals weergegeven in dit onderzoek) zal hierdoor niet veranderen. 

5.1 Verdeling doelgroepleerlingen

Zoals in hoofdstuk 2 is aangegeven is eerst voor alle leerlingen de onderwijsscore berekend. Dit is een schatting van de kans op onderwijsachterstand (de mate waarin leerlingen het minder goed doen op school vanwege hun omgevingskenmerken dan op basis van hun intelligentie zou kunnen worden verwacht).

De eerste beleidskeuze (zie hierboven) is de vraag welke leerlingen als doelgroepleerling aangemerkt worden. Er worden twee verschillende omvangen van de doelgroep onderzocht: een doelgroep waarin de leerlingen met de laagste 10 procent van de onderwijsscores van alle pro-leerlingen in de categorie doelgroepleerling vallen en een doelgroep waarbij een grenswaarde van 30 procent gehanteerd wordt. Concreet betekent dit, zoals zichtbaar is in Tabel 5.1.1., dat bij een doelgroep van 10 procent bijna 3 duizend pro-leerlingen als doelgroepleerling aangemerkt worden. Bij een grenswaarde van 30 procent vallen meer dan 9 duizend pro-leerlingen in de doelgroep.22)

5.1.1 Aantal doelgroepleerlingen (op vestigingen die drempel halen) per scenario
ScenarioDoelgroepleerlingenDoelgroepleerlingen op vestigingen die drempel halen
Doelgroep 10% & drempel 0%2 9952 995
Doelgroep 10% & drempel 12%2 9951 685
Doelgroep 10% & drempel 20%2 995455
Doelgroep 30% & drempel 0%9 3309 330
Doelgroep 30% & drempel 12%9 3309 250
Doelgroep 30% & drempel 20%9 3308 290

Indien geen drempel gehanteerd wordt bij het berekenen van de achterstandsscores per vestiging wordt gekeken naar het aantal doelgroepleerlingen per vestiging. Het totaal aantal doelgroepleerlingen op een vestiging (en de mate van hun onderwijsachterstand) bepaalt de achterstandsscore. Als er wel een drempel gehanteerd wordt betekent dit dat er een minimaal aandeel doelgroepleerlingen op een vestiging moet zijn (ten opzichte van het totaal aantal leerlingen op de vestiging) alvorens budget toegekend wordt aan de vestiging. Hoe hoger de drempel, hoe hoger dit aandeel doelgroepleerlingen moet zijn en dus hoe minder doelgroepleerlingen er zijn die op een vestiging zitten die de drempel haalt en in aanmerking komt voor budget om onderwijsachterstanden tegen te gaan (zie ook bovenstaande tabel). 

Het effect van het invoeren van een drempel is sterker bij een kleine doelgroep dan bij een grotere doelgroep (zie tabel 5.1.1.). Dit komt omdat bij een kleine doelgroep alleen de leerlingen met een relatief veel grotere kans op onderwijsachterstand meegerekend worden. De kans dat de drempel gehaald wordt, dat minimaal 12 of 20 procent van de leerlingen op een vestiging een dermate grote kans op onderwijsachterstand heeft, is minder groot. Bij een grotere doelgroep is het relatief makkelijk voor een vestiging om de drempel te halen omdat meer leerlingen in de doelgroep vallen. 

5.2 Verdeling budget

Verdeling budget over vestigingen

In bovenstaande paragraaf is gekeken naar hoeveel doelgroepleerlingen er zijn en hoeveel van deze leerlingen al dan niet op een vestiging zitten die de drempel halen (in de verschillende scenario’s). In deze paragraaf wordt, per scenario, gekeken naar het aantal vestigingen dat al dan niet in aanmerking komt voor budget om onderwijsachterstanden tegen te gaan. In tabel 5.2.1. is weergegeven hoe het beschikbare budget verdeeld zou worden over de pro-vestigingen bij de verschillende scenario’s (in absolute aantallen en percentages). In totaal zijn er in dit onderzoek 174 pro-vestigingen. 

5.2.1 Aantal en percentage vestigingen dat geld ontvangt per scenario
ScenarioAantal vestigingen dat geld krijgtPercentage vestigingen dat geld krijgt
Doelgroep 10% & drempel 0%17098
Doelgroep 10% & drempel 12%6034
Doelgroep 10% & drempel 20%127
Doelgroep 30% & drempel 0%174100
Doelgroep 30% & drempel 12%16394
Doelgroep 30% & drempel 20%12874

Indien er geen drempel is (dus een drempel van 0 procent) is er geen minimaal aandeel doelgroepleerlingen dat een vestiging moet hebben om in aanmerking te komen voor budget. Bij een brede doelgroep (30 procent) krijgen dan ook alle pro-vestigingen geld om onderwijsachterstanden tegen te gaan. Bij een kleine doelgroep (10 procent) is er een aantal vestigingen die ook indien er geen drempel is geen budget toegewezen zou krijgen. Dit komt omdat er op deze vestigingen geen leerlingen zijn die in de doelgroep vallen (er zijn op deze vestigingen geen leerlingen met een dermate grote kans op onderwijsachterstand). In het algemeen geldt dat hoe hoger de drempel hoe minder vestigingen geld ontvangen. Ook hier is zichtbaar dat het effect van de drempel bij een kleine doelgroep (10 procent) beduidend groter is dan bij een grote doelgroep (30 procent) aangezien het bij een kleine doelgroep veel lastiger is om de drempel te halen. De kans is veel kleiner dat een bepaalde vestiging een minimaal aandeel leerlingen heeft met een dermate grote kans op onderwijsachterstand. Zo zou bij een drempel van 20 procent 7 procent van de vestigingen geld ontvangen bij een kleine doelgroep terwijl bij een grote doelgroep bijna driekwart van de vestigingen geld zou ontvangen bij een drempel van 20 procent. 

Verdeling budget in bedragen

In de vorige paragraaf is aangegeven hoeveel vestigingen geld ontvangen per scenario. In deze paragraaf staat meer informatie gegeven over welke bedragen de vestigingen ontvangen. In Tabel 5.2.2. staat per scenario weergegeven welk percentage van de 174 pro-vestigingen welk bedrag zou krijgen.

5.2.2 Percentage vestigingen dat een bepaald bedrag ontvangt per scenario
ScenarioGeen budget1-100k100-200k200-300k300-400k400-500k500k of meer
Doelgroep 10% & drempel 0%266292100
Doelgroep 10% & drempel 12%661294415
Doelgroep 10% & drempel 20%93100015
Doelgroep 30% & drempel 0%068283000
Doelgroep 30% & drempel 12%659285100
Doelgroep 30% & drempel 20%2641209310

In het algemeen geldt dat hoe hoger de drempel hoe minder vestigingen geld krijgen en hoe hoger de bedragen die vestigingen ontvangen. Dit komt omdat het beschikbare budget over minder vestigingen verdeeld hoeft te worden. Of anders geformuleerd: bij een lagere drempel krijgen meer vestigingen geld, maar het bedrag per vestiging (indien zij in aanmerking komen voor financiering) is lager (want hetzelfde budget moet over meer vestigingen verdeeld worden). In de tabel is bijvoorbeeld te zien dat indien er geen drempel is vrijwel alle vestigingen geld ontvangen (zowel bij een kleine als een bredere doelgroep). De meerderheid van de vestigingen ontvangt dan echter een bedrag tot 100 duizend euro. Bij een drempel van 20 procent zijn de bedragen die vestigingen ontvangen (wanneer zij budget ontvangen) hoger. Dit geldt zeker indien de doelgroep klein is: veel vestigingen ontvangen dan geen budget bij een drempel van 20 procent, maar vestigingen die budget ontvangen krijgen dan relatief vaak een bedrag van 500 duizend of meer (het totale budget wordt dan namelijk verdeeld over een veel kleiner aantal vestigingen).  

5.3 Geografische spreiding

Op verzoek van OCW is ook onderzocht hoe het beschikbare budget om onderwijsachterstanden tegen te gaan verdeeld zou worden over het land bij de verschillende scenario’s. In onderstaande figuren staat dit visueel weergegeven. Hiervoor is gekeken naar het totale bedrag dat een bepaalde gemeente zou ontvangen in een bepaald scenario en is dit gedeeld door het totaal aantal leerlingen dat pro volgt in deze gemeente. De bedragen in onderstaande figuren tonen dus het gemiddelde bedrag per pro-leerling (per gemeente en per scenario). 

5.3.1 Gemiddelde bedrag (in euro's) per leerling per gemeente - scenario 1 (doelgroep 10% en drempel 0%)
GM_NAAMAchterstandsbedrag
Appingedam486
DelfzijlGeen pro-vestiging
Groningen380
LoppersumGeen pro-vestiging
Almere571
Stadskanaal346
Veendam334
ZeewoldeGeen pro-vestiging
AchtkarspelenGeen pro-vestiging
AmelandGeen pro-vestiging
HarlingenGeen pro-vestiging
Heerenveen407
Leeuwarden352
OoststellingwerfGeen pro-vestiging
OpsterlandGeen pro-vestiging
SchiermonnikoogGeen pro-vestiging
Smallingerland503
TerschellingGeen pro-vestiging
VlielandGeen pro-vestiging
WeststellingwerfGeen pro-vestiging
Assen444
Coevorden389
Emmen349
Hoogeveen389
Meppel303
Almelo390
BorneGeen pro-vestiging
DalfsenGeen pro-vestiging
Deventer756
Enschede241
HaaksbergenGeen pro-vestiging
Hardenberg440
HellendoornGeen pro-vestiging
Hengelo308
Kampen178
LosserGeen pro-vestiging
Noordoostpolder502
Oldenzaal173
Ommen181
Raalte639
StaphorstGeen pro-vestiging
TubbergenGeen pro-vestiging
UrkGeen pro-vestiging
WierdenGeen pro-vestiging
Zwolle502
AaltenGeen pro-vestiging
Apeldoorn194
Arnhem692
Barneveld66
BeuningenGeen pro-vestiging
BrummenGeen pro-vestiging
BurenGeen pro-vestiging
Culemborg674
DoesburgGeen pro-vestiging
Doetinchem528
DrutenGeen pro-vestiging
DuivenGeen pro-vestiging
Ede190
ElburgGeen pro-vestiging
EpeGeen pro-vestiging
ErmeloGeen pro-vestiging
Harderwijk575
HattemGeen pro-vestiging
HeerdeGeen pro-vestiging
HeumenGeen pro-vestiging
LochemGeen pro-vestiging
MaasdrielGeen pro-vestiging
Nijkerk291
Nijmegen686
OldebroekGeen pro-vestiging
PuttenGeen pro-vestiging
RenkumGeen pro-vestiging
Rheden214
RozendaalGeen pro-vestiging
ScherpenzeelGeen pro-vestiging
Tiel572
VoorstGeen pro-vestiging
Wageningen572
WestervoortGeen pro-vestiging
Winterswijk270
Wijchen425
Zaltbommel177
ZevenaarGeen pro-vestiging
Zutphen670
NunspeetGeen pro-vestiging
Dronten429
Amersfoort676
BaarnGeen pro-vestiging
De BiltGeen pro-vestiging
BunnikGeen pro-vestiging
BunschotenGeen pro-vestiging
EemnesGeen pro-vestiging
HoutenGeen pro-vestiging
LeusdenGeen pro-vestiging
LopikGeen pro-vestiging
MontfoortGeen pro-vestiging
RenswoudeGeen pro-vestiging
RhenenGeen pro-vestiging
SoestGeen pro-vestiging
Utrecht434
Veenendaal457
WoudenbergGeen pro-vestiging
Wijk bij DuurstedeGeen pro-vestiging
IJsselstein576
Zeist494
NieuwegeinGeen pro-vestiging
AalsmeerGeen pro-vestiging
Alkmaar746
AmstelveenGeen pro-vestiging
Amsterdam375
BeemsterGeen pro-vestiging
Bergen (NH.)Geen pro-vestiging
BeverwijkGeen pro-vestiging
BlaricumGeen pro-vestiging
BloemendaalGeen pro-vestiging
CastricumGeen pro-vestiging
DiemenGeen pro-vestiging
Edam-VolendamGeen pro-vestiging
EnkhuizenGeen pro-vestiging
Haarlem531
Haarlemmermeer896
Heemskerk404
HeemstedeGeen pro-vestiging
Heerhugowaard234
HeilooGeen pro-vestiging
Den Helder579
Hilversum568
Hoorn769
HuizenGeen pro-vestiging
LandsmeerGeen pro-vestiging
LangedijkGeen pro-vestiging
LarenGeen pro-vestiging
MedemblikGeen pro-vestiging
OostzaanGeen pro-vestiging
OpmeerGeen pro-vestiging
Ouder-AmstelGeen pro-vestiging
Purmerend592
Schagen523
TexelGeen pro-vestiging
UitgeestGeen pro-vestiging
Uithoorn731
Velsen520
WeespGeen pro-vestiging
ZandvoortGeen pro-vestiging
Zaanstad361
AlblasserdamGeen pro-vestiging
Alphen aan den Rijn613
BarendrechtGeen pro-vestiging
DrechterlandGeen pro-vestiging
Brielle118
Capelle aan den IJssel476
Delft409
Dordrecht581
Gorinchem481
Gouda325
's-Gravenhage421
Hardinxveld-GiessendamGeen pro-vestiging
HellevoetsluisGeen pro-vestiging
Hendrik-Ido-AmbachtGeen pro-vestiging
Stede Broec460
HillegomGeen pro-vestiging
Katwijk425
Krimpen aan den IJsselGeen pro-vestiging
Leiden650
LeiderdorpGeen pro-vestiging
LisseGeen pro-vestiging
MaassluisGeen pro-vestiging
NieuwkoopGeen pro-vestiging
NoordwijkGeen pro-vestiging
OegstgeestGeen pro-vestiging
OudewaterGeen pro-vestiging
PapendrechtGeen pro-vestiging
Ridderkerk190
Rotterdam451
Rijswijk102
Schiedam500
Sliedrecht151
AlbrandswaardGeen pro-vestiging
WestvoorneGeen pro-vestiging
VlaardingenGeen pro-vestiging
VoorschotenGeen pro-vestiging
WaddinxveenGeen pro-vestiging
WassenaarGeen pro-vestiging
Woerden355
Zoetermeer582
ZoeterwoudeGeen pro-vestiging
Zwijndrecht480
BorseleGeen pro-vestiging
Goes698
West Maas en WaalGeen pro-vestiging
Hulst156
KapelleGeen pro-vestiging
Middelburg735
Reimerswaal61
Terneuzen899
TholenGeen pro-vestiging
VeereGeen pro-vestiging
VlissingenGeen pro-vestiging
De Ronde VenenGeen pro-vestiging
TytsjerksteradielGeen pro-vestiging
AstenGeen pro-vestiging
Baarle-NassauGeen pro-vestiging
Bergen op Zoom1137
BestGeen pro-vestiging
BoekelGeen pro-vestiging
Boxmeer192
Boxtel656
Breda986
Deurne163
PekelaGeen pro-vestiging
DongenGeen pro-vestiging
EerselGeen pro-vestiging
Eindhoven660
Etten-LeurGeen pro-vestiging
GeertruidenbergGeen pro-vestiging
Gilze en RijenGeen pro-vestiging
GoirleGeen pro-vestiging
GraveGeen pro-vestiging
HaarenGeen pro-vestiging
Helmond404
's-Hertogenbosch641
HeusdenGeen pro-vestiging
HilvarenbeekGeen pro-vestiging
Loon op ZandGeen pro-vestiging
Mill en Sint HubertGeen pro-vestiging
Nuenen, Gerwen en NederwettenGeen pro-vestiging
OirschotGeen pro-vestiging
OisterwijkGeen pro-vestiging
Oosterhout371
Oss561
RucphenGeen pro-vestiging
Sint-MichielsgestelGeen pro-vestiging
Someren520
Son en BreugelGeen pro-vestiging
SteenbergenGeen pro-vestiging
WaterlandGeen pro-vestiging
Tilburg862
UdenGeen pro-vestiging
ValkenswaardGeen pro-vestiging
VeldhovenGeen pro-vestiging
VughtGeen pro-vestiging
WaalreGeen pro-vestiging
Waalwijk239
WoensdrechtGeen pro-vestiging
ZundertGeen pro-vestiging
WormerlandGeen pro-vestiging
LandgraafGeen pro-vestiging
BeekGeen pro-vestiging
BeeselGeen pro-vestiging
Bergen (L.)Geen pro-vestiging
BrunssumGeen pro-vestiging
GennepGeen pro-vestiging
Heerlen510
KerkradeGeen pro-vestiging
Maastricht611
MeerssenGeen pro-vestiging
Mook en MiddelaarGeen pro-vestiging
NederweertGeen pro-vestiging
Roermond460
SimpelveldGeen pro-vestiging
SteinGeen pro-vestiging
VaalsGeen pro-vestiging
Venlo476
Venray810
VoerendaalGeen pro-vestiging
Weert652
Valkenburg aan de GeulGeen pro-vestiging
Lelystad509
Horst aan de MaasGeen pro-vestiging
Oude IJsselstreekGeen pro-vestiging
TeylingenGeen pro-vestiging
Utrechtse HeuvelrugGeen pro-vestiging
Oost GelreGeen pro-vestiging
KoggenlandGeen pro-vestiging
LansingerlandGeen pro-vestiging
LeudalGeen pro-vestiging
MaasgouwGeen pro-vestiging
Gemert-Bakel446
HalderbergeGeen pro-vestiging
Heeze-LeendeGeen pro-vestiging
LaarbeekGeen pro-vestiging
Reusel-De MierdenGeen pro-vestiging
RoerdalenGeen pro-vestiging
Roosendaal480
Schouwen-Duiveland174
Aa en HunzeGeen pro-vestiging
Borger-OdoornGeen pro-vestiging
CuijkGeen pro-vestiging
LanderdGeen pro-vestiging
De WoldenGeen pro-vestiging
Noord-BevelandGeen pro-vestiging
WijdemerenGeen pro-vestiging
Noordenveld398
TwenterandGeen pro-vestiging
WesterveldGeen pro-vestiging
Sint AnthonisGeen pro-vestiging
Lingewaard667
CranendonckGeen pro-vestiging
Steenwijkerland110
MoerdijkGeen pro-vestiging
Echt-SusterenGeen pro-vestiging
SluisGeen pro-vestiging
DrimmelenGeen pro-vestiging
BernhezeGeen pro-vestiging
Alphen-ChaamGeen pro-vestiging
BergeijkGeen pro-vestiging
Bladel571
Gulpen-WittemGeen pro-vestiging
TynaarloGeen pro-vestiging
Midden-DrentheGeen pro-vestiging
OverbetuweGeen pro-vestiging
Hof van TwenteGeen pro-vestiging
Neder-BetuweGeen pro-vestiging
Rijssen-Holten425
Geldrop-MierloGeen pro-vestiging
Olst-WijheGeen pro-vestiging
DinkellandGeen pro-vestiging
Westland409
Midden-DelflandGeen pro-vestiging
Berkelland173
BronckhorstGeen pro-vestiging
Sittard-Geleen939
Kaag en BraassemGeen pro-vestiging
DantumadielGeen pro-vestiging
ZuidplasGeen pro-vestiging
Peel en MaasGeen pro-vestiging
Oldambt306
ZwartewaterlandGeen pro-vestiging
Südwest-Fryslân202
Bodegraven-ReeuwijkGeen pro-vestiging
Eijsden-MargratenGeen pro-vestiging
Stichtse VechtGeen pro-vestiging
Hollands KroonGeen pro-vestiging
Leidschendam-VoorburgGeen pro-vestiging
Goeree-Overflakkee531
Pijnacker-NootdorpGeen pro-vestiging
Nissewaard793
KrimpenerwaardGeen pro-vestiging
De Fryske MarrenGeen pro-vestiging
Gooise MerenGeen pro-vestiging
Berg en DalGeen pro-vestiging
Meierijstad507
WaadhoekeGeen pro-vestiging
WesterwoldeGeen pro-vestiging
Midden-Groningen542
BeekdaelenGeen pro-vestiging
Montferland397
AltenaGeen pro-vestiging
West BetuweGeen pro-vestiging
VijfheerenlandenGeen pro-vestiging
Hoeksche Waard779
Het Hogeland300
WesterkwartierGeen pro-vestiging
Noardeast-Fryslân120
MolenlandenGeen pro-vestiging

5.3.2 Gemiddelde bedrag (in euro's) per leerling per gemeente - scenario 2 (doelgroep 10% en drempel 12%)
GM_NAAMAchterstandsbedrag
Appingedam0
DelfzijlGeen pro-vestiging
Groningen13
LoppersumGeen pro-vestiging
Almere985
Stadskanaal0
Veendam0
ZeewoldeGeen pro-vestiging
AchtkarspelenGeen pro-vestiging
AmelandGeen pro-vestiging
HarlingenGeen pro-vestiging
Heerenveen0
Leeuwarden0
OoststellingwerfGeen pro-vestiging
OpsterlandGeen pro-vestiging
SchiermonnikoogGeen pro-vestiging
Smallingerland850
TerschellingGeen pro-vestiging
VlielandGeen pro-vestiging
WeststellingwerfGeen pro-vestiging
Assen0
Coevorden0
Emmen0
Hoogeveen0
Meppel0
Almelo0
BorneGeen pro-vestiging
DalfsenGeen pro-vestiging
Deventer1344
Enschede0
HaaksbergenGeen pro-vestiging
Hardenberg0
HellendoornGeen pro-vestiging
Hengelo0
Kampen0
LosserGeen pro-vestiging
Noordoostpolder0
Oldenzaal0
Ommen0
Raalte538
StaphorstGeen pro-vestiging
TubbergenGeen pro-vestiging
UrkGeen pro-vestiging
WierdenGeen pro-vestiging
Zwolle315
AaltenGeen pro-vestiging
Apeldoorn0
Arnhem1428
Barneveld0
BeuningenGeen pro-vestiging
BrummenGeen pro-vestiging
BurenGeen pro-vestiging
Culemborg774
DoesburgGeen pro-vestiging
Doetinchem0
DrutenGeen pro-vestiging
DuivenGeen pro-vestiging
Ede0
ElburgGeen pro-vestiging
EpeGeen pro-vestiging
ErmeloGeen pro-vestiging
Harderwijk96
HattemGeen pro-vestiging
HeerdeGeen pro-vestiging
HeumenGeen pro-vestiging
LochemGeen pro-vestiging
MaasdrielGeen pro-vestiging
Nijkerk0
Nijmegen857
OldebroekGeen pro-vestiging
PuttenGeen pro-vestiging
RenkumGeen pro-vestiging
Rheden0
RozendaalGeen pro-vestiging
ScherpenzeelGeen pro-vestiging
Tiel76
VoorstGeen pro-vestiging
Wageningen77
WestervoortGeen pro-vestiging
Winterswijk0
Wijchen0
Zaltbommel0
ZevenaarGeen pro-vestiging
Zutphen748
NunspeetGeen pro-vestiging
Dronten0
Amersfoort1885
BaarnGeen pro-vestiging
De BiltGeen pro-vestiging
BunnikGeen pro-vestiging
BunschotenGeen pro-vestiging
EemnesGeen pro-vestiging
HoutenGeen pro-vestiging
LeusdenGeen pro-vestiging
LopikGeen pro-vestiging
MontfoortGeen pro-vestiging
RenswoudeGeen pro-vestiging
RhenenGeen pro-vestiging
SoestGeen pro-vestiging
Utrecht0
Veenendaal0
WoudenbergGeen pro-vestiging
Wijk bij DuurstedeGeen pro-vestiging
IJsselstein102
Zeist567
NieuwegeinGeen pro-vestiging
AalsmeerGeen pro-vestiging
Alkmaar1271
AmstelveenGeen pro-vestiging
Amsterdam405
BeemsterGeen pro-vestiging
Bergen (NH.)Geen pro-vestiging
BeverwijkGeen pro-vestiging
BlaricumGeen pro-vestiging
BloemendaalGeen pro-vestiging
CastricumGeen pro-vestiging
DiemenGeen pro-vestiging
Edam-VolendamGeen pro-vestiging
EnkhuizenGeen pro-vestiging
Haarlem347
Haarlemmermeer2307
Heemskerk0
HeemstedeGeen pro-vestiging
Heerhugowaard0
HeilooGeen pro-vestiging
Den Helder124
Hilversum46
Hoorn1430
HuizenGeen pro-vestiging
LandsmeerGeen pro-vestiging
LangedijkGeen pro-vestiging
LarenGeen pro-vestiging
MedemblikGeen pro-vestiging
OostzaanGeen pro-vestiging
OpmeerGeen pro-vestiging
Ouder-AmstelGeen pro-vestiging
Purmerend211
Schagen0
TexelGeen pro-vestiging
UitgeestGeen pro-vestiging
Uithoorn1173
Velsen0
WeespGeen pro-vestiging
ZandvoortGeen pro-vestiging
Zaanstad0
AlblasserdamGeen pro-vestiging
Alphen aan den Rijn359
BarendrechtGeen pro-vestiging
DrechterlandGeen pro-vestiging
Brielle0
Capelle aan den IJssel0
Delft507
Dordrecht1207
Gorinchem1190
Gouda796
's-Gravenhage442
Hardinxveld-GiessendamGeen pro-vestiging
HellevoetsluisGeen pro-vestiging
Hendrik-Ido-AmbachtGeen pro-vestiging
Stede Broec0
HillegomGeen pro-vestiging
Katwijk0
Krimpen aan den IJsselGeen pro-vestiging
Leiden612
LeiderdorpGeen pro-vestiging
LisseGeen pro-vestiging
MaassluisGeen pro-vestiging
NieuwkoopGeen pro-vestiging
NoordwijkGeen pro-vestiging
OegstgeestGeen pro-vestiging
OudewaterGeen pro-vestiging
PapendrechtGeen pro-vestiging
Ridderkerk0
Rotterdam958
Rijswijk0
Schiedam0
Sliedrecht0
AlbrandswaardGeen pro-vestiging
WestvoorneGeen pro-vestiging
VlaardingenGeen pro-vestiging
VoorschotenGeen pro-vestiging
WaddinxveenGeen pro-vestiging
WassenaarGeen pro-vestiging
Woerden0
Zoetermeer145
ZoeterwoudeGeen pro-vestiging
Zwijndrecht0
BorseleGeen pro-vestiging
Goes941
West Maas en WaalGeen pro-vestiging
Hulst0
KapelleGeen pro-vestiging
Middelburg1198
Reimerswaal0
Terneuzen2325
TholenGeen pro-vestiging
VeereGeen pro-vestiging
VlissingenGeen pro-vestiging
De Ronde VenenGeen pro-vestiging
TytsjerksteradielGeen pro-vestiging
AstenGeen pro-vestiging
Baarle-NassauGeen pro-vestiging
Bergen op Zoom3966
BestGeen pro-vestiging
BoekelGeen pro-vestiging
Boxmeer0
Boxtel652
Breda2922
Deurne0
PekelaGeen pro-vestiging
DongenGeen pro-vestiging
EerselGeen pro-vestiging
Eindhoven679
Etten-LeurGeen pro-vestiging
GeertruidenbergGeen pro-vestiging
Gilze en RijenGeen pro-vestiging
GoirleGeen pro-vestiging
GraveGeen pro-vestiging
HaarenGeen pro-vestiging
Helmond0
's-Hertogenbosch552
HeusdenGeen pro-vestiging
HilvarenbeekGeen pro-vestiging
Loon op ZandGeen pro-vestiging
Mill en Sint HubertGeen pro-vestiging
Nuenen, Gerwen en NederwettenGeen pro-vestiging
OirschotGeen pro-vestiging
OisterwijkGeen pro-vestiging
Oosterhout0
Oss1
RucphenGeen pro-vestiging
Sint-MichielsgestelGeen pro-vestiging
Someren0
Son en BreugelGeen pro-vestiging
SteenbergenGeen pro-vestiging
WaterlandGeen pro-vestiging
Tilburg2069
UdenGeen pro-vestiging
ValkenswaardGeen pro-vestiging
VeldhovenGeen pro-vestiging
VughtGeen pro-vestiging
WaalreGeen pro-vestiging
Waalwijk0
WoensdrechtGeen pro-vestiging
ZundertGeen pro-vestiging
WormerlandGeen pro-vestiging
LandgraafGeen pro-vestiging
BeekGeen pro-vestiging
BeeselGeen pro-vestiging
Bergen (L.)Geen pro-vestiging
BrunssumGeen pro-vestiging
GennepGeen pro-vestiging
Heerlen618
KerkradeGeen pro-vestiging
Maastricht341
MeerssenGeen pro-vestiging
Mook en MiddelaarGeen pro-vestiging
NederweertGeen pro-vestiging
Roermond0
SimpelveldGeen pro-vestiging
SteinGeen pro-vestiging
VaalsGeen pro-vestiging
Venlo0
Venray1714
VoerendaalGeen pro-vestiging
Weert623
Valkenburg aan de GeulGeen pro-vestiging
Lelystad0
Horst aan de MaasGeen pro-vestiging
Oude IJsselstreekGeen pro-vestiging
TeylingenGeen pro-vestiging
Utrechtse HeuvelrugGeen pro-vestiging
Oost GelreGeen pro-vestiging
KoggenlandGeen pro-vestiging
LansingerlandGeen pro-vestiging
LeudalGeen pro-vestiging
MaasgouwGeen pro-vestiging
Gemert-Bakel0
HalderbergeGeen pro-vestiging
Heeze-LeendeGeen pro-vestiging
LaarbeekGeen pro-vestiging
Reusel-De MierdenGeen pro-vestiging
RoerdalenGeen pro-vestiging
Roosendaal0
Schouwen-Duiveland0
Aa en HunzeGeen pro-vestiging
Borger-OdoornGeen pro-vestiging
CuijkGeen pro-vestiging
LanderdGeen pro-vestiging
De WoldenGeen pro-vestiging
Noord-BevelandGeen pro-vestiging
WijdemerenGeen pro-vestiging
Noordenveld0
TwenterandGeen pro-vestiging
WesterveldGeen pro-vestiging
Sint AnthonisGeen pro-vestiging
Lingewaard726
CranendonckGeen pro-vestiging
Steenwijkerland0
MoerdijkGeen pro-vestiging
Echt-SusterenGeen pro-vestiging
SluisGeen pro-vestiging
DrimmelenGeen pro-vestiging
BernhezeGeen pro-vestiging
Alphen-ChaamGeen pro-vestiging
BergeijkGeen pro-vestiging
Bladel70
Gulpen-WittemGeen pro-vestiging
TynaarloGeen pro-vestiging
Midden-DrentheGeen pro-vestiging
OverbetuweGeen pro-vestiging
Hof van TwenteGeen pro-vestiging
Neder-BetuweGeen pro-vestiging
Rijssen-Holten0
Geldrop-MierloGeen pro-vestiging
Olst-WijheGeen pro-vestiging
DinkellandGeen pro-vestiging
Westland0
Midden-DelflandGeen pro-vestiging
Berkelland0
BronckhorstGeen pro-vestiging
Sittard-Geleen2603
Kaag en BraassemGeen pro-vestiging
DantumadielGeen pro-vestiging
ZuidplasGeen pro-vestiging
Peel en MaasGeen pro-vestiging
Oldambt0
ZwartewaterlandGeen pro-vestiging
Südwest-Fryslân0
Bodegraven-ReeuwijkGeen pro-vestiging
Eijsden-MargratenGeen pro-vestiging
Stichtse VechtGeen pro-vestiging
Hollands KroonGeen pro-vestiging
Leidschendam-VoorburgGeen pro-vestiging
Goeree-Overflakkee0
Pijnacker-NootdorpGeen pro-vestiging
Nissewaard1600
KrimpenerwaardGeen pro-vestiging
De Fryske MarrenGeen pro-vestiging
Gooise MerenGeen pro-vestiging
Berg en DalGeen pro-vestiging
Meierijstad388
WaadhoekeGeen pro-vestiging
WesterwoldeGeen pro-vestiging
Midden-Groningen0
BeekdaelenGeen pro-vestiging
Montferland0
AltenaGeen pro-vestiging
West BetuweGeen pro-vestiging
VijfheerenlandenGeen pro-vestiging
Hoeksche Waard1501
Het Hogeland0
WesterkwartierGeen pro-vestiging
Noardeast-Fryslân0
MolenlandenGeen pro-vestiging

5.3.3 Gemiddelde bedrag (in euro's) per leerling per gemeente - scenario 3 (doelgroep 10% en drempel 20%)
GM_NAAMAchterstandsbedrag
Appingedam0
DelfzijlGeen pro-vestiging
Groningen0
LoppersumGeen pro-vestiging
Almere1398
Stadskanaal0
Veendam0
ZeewoldeGeen pro-vestiging
AchtkarspelenGeen pro-vestiging
AmelandGeen pro-vestiging
HarlingenGeen pro-vestiging
Heerenveen0
Leeuwarden0
OoststellingwerfGeen pro-vestiging
OpsterlandGeen pro-vestiging
SchiermonnikoogGeen pro-vestiging
Smallingerland0
TerschellingGeen pro-vestiging
VlielandGeen pro-vestiging
WeststellingwerfGeen pro-vestiging
Assen0
Coevorden0
Emmen0
Hoogeveen0
Meppel0
Almelo0
BorneGeen pro-vestiging
DalfsenGeen pro-vestiging
Deventer0
Enschede0
HaaksbergenGeen pro-vestiging
Hardenberg0
HellendoornGeen pro-vestiging
Hengelo0
Kampen0
LosserGeen pro-vestiging
Noordoostpolder0
Oldenzaal0
Ommen0
Raalte0
StaphorstGeen pro-vestiging
TubbergenGeen pro-vestiging
UrkGeen pro-vestiging
WierdenGeen pro-vestiging
Zwolle0
AaltenGeen pro-vestiging
Apeldoorn0
Arnhem1868
Barneveld0
BeuningenGeen pro-vestiging
BrummenGeen pro-vestiging
BurenGeen pro-vestiging
Culemborg0
DoesburgGeen pro-vestiging
Doetinchem0
DrutenGeen pro-vestiging
DuivenGeen pro-vestiging
Ede0
ElburgGeen pro-vestiging
EpeGeen pro-vestiging
ErmeloGeen pro-vestiging
Harderwijk0
HattemGeen pro-vestiging
HeerdeGeen pro-vestiging
HeumenGeen pro-vestiging
LochemGeen pro-vestiging
MaasdrielGeen pro-vestiging
Nijkerk0
Nijmegen0
OldebroekGeen pro-vestiging
PuttenGeen pro-vestiging
RenkumGeen pro-vestiging
Rheden0
RozendaalGeen pro-vestiging
ScherpenzeelGeen pro-vestiging
Tiel0
VoorstGeen pro-vestiging
Wageningen0
WestervoortGeen pro-vestiging
Winterswijk0
Wijchen0
Zaltbommel0
ZevenaarGeen pro-vestiging
Zutphen0
NunspeetGeen pro-vestiging
Dronten0
Amersfoort5433
BaarnGeen pro-vestiging
De BiltGeen pro-vestiging
BunnikGeen pro-vestiging
BunschotenGeen pro-vestiging
EemnesGeen pro-vestiging
HoutenGeen pro-vestiging
LeusdenGeen pro-vestiging
LopikGeen pro-vestiging
MontfoortGeen pro-vestiging
RenswoudeGeen pro-vestiging
RhenenGeen pro-vestiging
SoestGeen pro-vestiging
Utrecht0
Veenendaal0
WoudenbergGeen pro-vestiging
Wijk bij DuurstedeGeen pro-vestiging
IJsselstein0
Zeist0
NieuwegeinGeen pro-vestiging
AalsmeerGeen pro-vestiging
Alkmaar0
AmstelveenGeen pro-vestiging
Amsterdam644
BeemsterGeen pro-vestiging
Bergen (NH.)Geen pro-vestiging
BeverwijkGeen pro-vestiging
BlaricumGeen pro-vestiging
BloemendaalGeen pro-vestiging
CastricumGeen pro-vestiging
DiemenGeen pro-vestiging
Edam-VolendamGeen pro-vestiging
EnkhuizenGeen pro-vestiging
Haarlem0
Haarlemmermeer2448
Heemskerk0
HeemstedeGeen pro-vestiging
Heerhugowaard0
HeilooGeen pro-vestiging
Den Helder0
Hilversum0
Hoorn0
HuizenGeen pro-vestiging
LandsmeerGeen pro-vestiging
LangedijkGeen pro-vestiging
LarenGeen pro-vestiging
MedemblikGeen pro-vestiging
OostzaanGeen pro-vestiging
OpmeerGeen pro-vestiging
Ouder-AmstelGeen pro-vestiging
Purmerend0
Schagen0
TexelGeen pro-vestiging
UitgeestGeen pro-vestiging
Uithoorn0
Velsen0
WeespGeen pro-vestiging
ZandvoortGeen pro-vestiging
Zaanstad0
AlblasserdamGeen pro-vestiging
Alphen aan den Rijn0
BarendrechtGeen pro-vestiging
DrechterlandGeen pro-vestiging
Brielle0
Capelle aan den IJssel0
Delft0
Dordrecht0
Gorinchem1890
Gouda1959
's-Gravenhage0
Hardinxveld-GiessendamGeen pro-vestiging
HellevoetsluisGeen pro-vestiging
Hendrik-Ido-AmbachtGeen pro-vestiging
Stede Broec0
HillegomGeen pro-vestiging
Katwijk0
Krimpen aan den IJsselGeen pro-vestiging
Leiden0
LeiderdorpGeen pro-vestiging
LisseGeen pro-vestiging
MaassluisGeen pro-vestiging
NieuwkoopGeen pro-vestiging
NoordwijkGeen pro-vestiging
OegstgeestGeen pro-vestiging
OudewaterGeen pro-vestiging
PapendrechtGeen pro-vestiging
Ridderkerk0
Rotterdam2783
Rijswijk0
Schiedam0
Sliedrecht0
AlbrandswaardGeen pro-vestiging
WestvoorneGeen pro-vestiging
VlaardingenGeen pro-vestiging
VoorschotenGeen pro-vestiging
WaddinxveenGeen pro-vestiging
WassenaarGeen pro-vestiging
Woerden0
Zoetermeer0
ZoeterwoudeGeen pro-vestiging
Zwijndrecht0
BorseleGeen pro-vestiging
Goes0
West Maas en WaalGeen pro-vestiging
Hulst0
KapelleGeen pro-vestiging
Middelburg0
Reimerswaal0
Terneuzen3931
TholenGeen pro-vestiging
VeereGeen pro-vestiging
VlissingenGeen pro-vestiging
De Ronde VenenGeen pro-vestiging
TytsjerksteradielGeen pro-vestiging
AstenGeen pro-vestiging
Baarle-NassauGeen pro-vestiging
Bergen op Zoom8125
BestGeen pro-vestiging
BoekelGeen pro-vestiging
Boxmeer0
Boxtel0
Breda2020
Deurne0
PekelaGeen pro-vestiging
DongenGeen pro-vestiging
EerselGeen pro-vestiging
Eindhoven0
Etten-LeurGeen pro-vestiging
GeertruidenbergGeen pro-vestiging
Gilze en RijenGeen pro-vestiging
GoirleGeen pro-vestiging
GraveGeen pro-vestiging
HaarenGeen pro-vestiging
Helmond0
's-Hertogenbosch0
HeusdenGeen pro-vestiging
HilvarenbeekGeen pro-vestiging
Loon op ZandGeen pro-vestiging
Mill en Sint HubertGeen pro-vestiging
Nuenen, Gerwen en NederwettenGeen pro-vestiging
OirschotGeen pro-vestiging
OisterwijkGeen pro-vestiging
Oosterhout0
Oss0
RucphenGeen pro-vestiging
Sint-MichielsgestelGeen pro-vestiging
Someren0
Son en BreugelGeen pro-vestiging
SteenbergenGeen pro-vestiging
WaterlandGeen pro-vestiging
Tilburg0
UdenGeen pro-vestiging
ValkenswaardGeen pro-vestiging
VeldhovenGeen pro-vestiging
VughtGeen pro-vestiging
WaalreGeen pro-vestiging
Waalwijk0
WoensdrechtGeen pro-vestiging
ZundertGeen pro-vestiging
WormerlandGeen pro-vestiging
LandgraafGeen pro-vestiging
BeekGeen pro-vestiging
BeeselGeen pro-vestiging
Bergen (L.)Geen pro-vestiging
BrunssumGeen pro-vestiging
GennepGeen pro-vestiging
Heerlen0
KerkradeGeen pro-vestiging
Maastricht0
MeerssenGeen pro-vestiging
Mook en MiddelaarGeen pro-vestiging
NederweertGeen pro-vestiging
Roermond0
SimpelveldGeen pro-vestiging
SteinGeen pro-vestiging
VaalsGeen pro-vestiging
Venlo0
Venray0
VoerendaalGeen pro-vestiging
Weert0
Valkenburg aan de GeulGeen pro-vestiging
Lelystad0
Horst aan de MaasGeen pro-vestiging
Oude IJsselstreekGeen pro-vestiging
TeylingenGeen pro-vestiging
Utrechtse HeuvelrugGeen pro-vestiging
Oost GelreGeen pro-vestiging
KoggenlandGeen pro-vestiging
LansingerlandGeen pro-vestiging
LeudalGeen pro-vestiging
MaasgouwGeen pro-vestiging
Gemert-Bakel0
HalderbergeGeen pro-vestiging
Heeze-LeendeGeen pro-vestiging
LaarbeekGeen pro-vestiging
Reusel-De MierdenGeen pro-vestiging
RoerdalenGeen pro-vestiging
Roosendaal0
Schouwen-Duiveland0
Aa en HunzeGeen pro-vestiging
Borger-OdoornGeen pro-vestiging
CuijkGeen pro-vestiging
LanderdGeen pro-vestiging
De WoldenGeen pro-vestiging
Noord-BevelandGeen pro-vestiging
WijdemerenGeen pro-vestiging
Noordenveld0
TwenterandGeen pro-vestiging
WesterveldGeen pro-vestiging
Sint AnthonisGeen pro-vestiging
Lingewaard0
CranendonckGeen pro-vestiging
Steenwijkerland0
MoerdijkGeen pro-vestiging
Echt-SusterenGeen pro-vestiging
SluisGeen pro-vestiging
DrimmelenGeen pro-vestiging
BernhezeGeen pro-vestiging
Alphen-ChaamGeen pro-vestiging
BergeijkGeen pro-vestiging
Bladel0
Gulpen-WittemGeen pro-vestiging
TynaarloGeen pro-vestiging
Midden-DrentheGeen pro-vestiging
OverbetuweGeen pro-vestiging
Hof van TwenteGeen pro-vestiging
Neder-BetuweGeen pro-vestiging
Rijssen-Holten0
Geldrop-MierloGeen pro-vestiging
Olst-WijheGeen pro-vestiging
DinkellandGeen pro-vestiging
Westland0
Midden-DelflandGeen pro-vestiging
Berkelland0
BronckhorstGeen pro-vestiging
Sittard-Geleen163
Kaag en BraassemGeen pro-vestiging
DantumadielGeen pro-vestiging
ZuidplasGeen pro-vestiging
Peel en MaasGeen pro-vestiging
Oldambt0
ZwartewaterlandGeen pro-vestiging
Südwest-Fryslân0
Bodegraven-ReeuwijkGeen pro-vestiging
Eijsden-MargratenGeen pro-vestiging
Stichtse VechtGeen pro-vestiging
Hollands KroonGeen pro-vestiging
Leidschendam-VoorburgGeen pro-vestiging
Goeree-Overflakkee0
Pijnacker-NootdorpGeen pro-vestiging
Nissewaard0
KrimpenerwaardGeen pro-vestiging
De Fryske MarrenGeen pro-vestiging
Gooise MerenGeen pro-vestiging
Berg en DalGeen pro-vestiging
Meierijstad0
WaadhoekeGeen pro-vestiging
WesterwoldeGeen pro-vestiging
Midden-Groningen0
BeekdaelenGeen pro-vestiging
Montferland0
AltenaGeen pro-vestiging
West BetuweGeen pro-vestiging
VijfheerenlandenGeen pro-vestiging
Hoeksche Waard0
Het Hogeland0
WesterkwartierGeen pro-vestiging
Noardeast-Fryslân0
MolenlandenGeen pro-vestiging

5.3.4 Gemiddelde bedrag (in euro's) per leerling per gemeente - scenario 4 (doelgroep 30% en drempel 0%)
GM_NAAMAchterstandsbedrag
Appingedam547
DelfzijlGeen pro-vestiging
Groningen378
LoppersumGeen pro-vestiging
Almere577
Stadskanaal320
Veendam359
ZeewoldeGeen pro-vestiging
AchtkarspelenGeen pro-vestiging
AmelandGeen pro-vestiging
HarlingenGeen pro-vestiging
Heerenveen328
Leeuwarden301
OoststellingwerfGeen pro-vestiging
OpsterlandGeen pro-vestiging
SchiermonnikoogGeen pro-vestiging
Smallingerland264
TerschellingGeen pro-vestiging
VlielandGeen pro-vestiging
WeststellingwerfGeen pro-vestiging
Assen302
Coevorden423
Emmen332
Hoogeveen325
Meppel236
Almelo518
BorneGeen pro-vestiging
DalfsenGeen pro-vestiging
Deventer607
Enschede498
HaaksbergenGeen pro-vestiging
Hardenberg335
HellendoornGeen pro-vestiging
Hengelo416
Kampen184
LosserGeen pro-vestiging
Noordoostpolder383
Oldenzaal230
Ommen214
Raalte387
StaphorstGeen pro-vestiging
TubbergenGeen pro-vestiging
UrkGeen pro-vestiging
WierdenGeen pro-vestiging
Zwolle394
AaltenGeen pro-vestiging
Apeldoorn248
Arnhem651
Barneveld177
BeuningenGeen pro-vestiging
BrummenGeen pro-vestiging
BurenGeen pro-vestiging
Culemborg479
DoesburgGeen pro-vestiging
Doetinchem405
DrutenGeen pro-vestiging
DuivenGeen pro-vestiging
Ede307
ElburgGeen pro-vestiging
EpeGeen pro-vestiging
ErmeloGeen pro-vestiging
Harderwijk510
HattemGeen pro-vestiging
HeerdeGeen pro-vestiging
HeumenGeen pro-vestiging
LochemGeen pro-vestiging
MaasdrielGeen pro-vestiging
Nijkerk238
Nijmegen602
OldebroekGeen pro-vestiging
PuttenGeen pro-vestiging
RenkumGeen pro-vestiging
Rheden327
RozendaalGeen pro-vestiging
ScherpenzeelGeen pro-vestiging
Tiel489
VoorstGeen pro-vestiging
Wageningen449
WestervoortGeen pro-vestiging
Winterswijk257
Wijchen253
Zaltbommel242
ZevenaarGeen pro-vestiging
Zutphen473
NunspeetGeen pro-vestiging
Dronten264
Amersfoort601
BaarnGeen pro-vestiging
De BiltGeen pro-vestiging
BunnikGeen pro-vestiging
BunschotenGeen pro-vestiging
EemnesGeen pro-vestiging
HoutenGeen pro-vestiging
LeusdenGeen pro-vestiging
LopikGeen pro-vestiging
MontfoortGeen pro-vestiging
RenswoudeGeen pro-vestiging
RhenenGeen pro-vestiging
SoestGeen pro-vestiging
Utrecht780
Veenendaal421
WoudenbergGeen pro-vestiging
Wijk bij DuurstedeGeen pro-vestiging
IJsselstein480
Zeist454
NieuwegeinGeen pro-vestiging
AalsmeerGeen pro-vestiging
Alkmaar455
AmstelveenGeen pro-vestiging
Amsterdam737
BeemsterGeen pro-vestiging
Bergen (NH.)Geen pro-vestiging
BeverwijkGeen pro-vestiging
BlaricumGeen pro-vestiging
BloemendaalGeen pro-vestiging
CastricumGeen pro-vestiging
DiemenGeen pro-vestiging
Edam-VolendamGeen pro-vestiging
EnkhuizenGeen pro-vestiging
Haarlem427
Haarlemmermeer443
Heemskerk455
HeemstedeGeen pro-vestiging
Heerhugowaard261
HeilooGeen pro-vestiging
Den Helder389
Hilversum469
Hoorn512
HuizenGeen pro-vestiging
LandsmeerGeen pro-vestiging
LangedijkGeen pro-vestiging
LarenGeen pro-vestiging
MedemblikGeen pro-vestiging
OostzaanGeen pro-vestiging
OpmeerGeen pro-vestiging
Ouder-AmstelGeen pro-vestiging
Purmerend358
Schagen260
TexelGeen pro-vestiging
UitgeestGeen pro-vestiging
Uithoorn317
Velsen366
WeespGeen pro-vestiging
ZandvoortGeen pro-vestiging
Zaanstad426
AlblasserdamGeen pro-vestiging
Alphen aan den Rijn389
BarendrechtGeen pro-vestiging
DrechterlandGeen pro-vestiging
Brielle219
Capelle aan den IJssel564
Delft474
Dordrecht512
Gorinchem417
Gouda334
's-Gravenhage775
Hardinxveld-GiessendamGeen pro-vestiging
HellevoetsluisGeen pro-vestiging
Hendrik-Ido-AmbachtGeen pro-vestiging
Stede Broec279
HillegomGeen pro-vestiging
Katwijk267
Krimpen aan den IJsselGeen pro-vestiging
Leiden488
LeiderdorpGeen pro-vestiging
LisseGeen pro-vestiging
MaassluisGeen pro-vestiging
NieuwkoopGeen pro-vestiging
NoordwijkGeen pro-vestiging
OegstgeestGeen pro-vestiging
OudewaterGeen pro-vestiging
PapendrechtGeen pro-vestiging
Ridderkerk343
Rotterdam785
Rijswijk704
Schiedam693
Sliedrecht335
AlbrandswaardGeen pro-vestiging
WestvoorneGeen pro-vestiging
VlaardingenGeen pro-vestiging
VoorschotenGeen pro-vestiging
WaddinxveenGeen pro-vestiging
WassenaarGeen pro-vestiging
Woerden298
Zoetermeer530
ZoeterwoudeGeen pro-vestiging
Zwijndrecht574
BorseleGeen pro-vestiging
Goes370
West Maas en WaalGeen pro-vestiging
Hulst156
KapelleGeen pro-vestiging
Middelburg434
Reimerswaal73
Terneuzen515
TholenGeen pro-vestiging
VeereGeen pro-vestiging
VlissingenGeen pro-vestiging
De Ronde VenenGeen pro-vestiging
TytsjerksteradielGeen pro-vestiging
AstenGeen pro-vestiging
Baarle-NassauGeen pro-vestiging
Bergen op Zoom629
BestGeen pro-vestiging
BoekelGeen pro-vestiging
Boxmeer268
Boxtel395
Breda623
Deurne192
PekelaGeen pro-vestiging
DongenGeen pro-vestiging
EerselGeen pro-vestiging
Eindhoven754
Etten-LeurGeen pro-vestiging
GeertruidenbergGeen pro-vestiging
Gilze en RijenGeen pro-vestiging
GoirleGeen pro-vestiging
GraveGeen pro-vestiging
HaarenGeen pro-vestiging
Helmond572
's-Hertogenbosch539
HeusdenGeen pro-vestiging
HilvarenbeekGeen pro-vestiging
Loon op ZandGeen pro-vestiging
Mill en Sint HubertGeen pro-vestiging
Nuenen, Gerwen en NederwettenGeen pro-vestiging
OirschotGeen pro-vestiging
OisterwijkGeen pro-vestiging
Oosterhout392
Oss452
RucphenGeen pro-vestiging
Sint-MichielsgestelGeen pro-vestiging
Someren385
Son en BreugelGeen pro-vestiging
SteenbergenGeen pro-vestiging
WaterlandGeen pro-vestiging
Tilburg641
UdenGeen pro-vestiging
ValkenswaardGeen pro-vestiging
VeldhovenGeen pro-vestiging
VughtGeen pro-vestiging
WaalreGeen pro-vestiging
Waalwijk311
WoensdrechtGeen pro-vestiging
ZundertGeen pro-vestiging
WormerlandGeen pro-vestiging
LandgraafGeen pro-vestiging
BeekGeen pro-vestiging
BeeselGeen pro-vestiging
Bergen (L.)Geen pro-vestiging
BrunssumGeen pro-vestiging
GennepGeen pro-vestiging
Heerlen519
KerkradeGeen pro-vestiging
Maastricht507
MeerssenGeen pro-vestiging
Mook en MiddelaarGeen pro-vestiging
NederweertGeen pro-vestiging
Roermond448
SimpelveldGeen pro-vestiging
SteinGeen pro-vestiging
VaalsGeen pro-vestiging
Venlo598
Venray508
VoerendaalGeen pro-vestiging
Weert455
Valkenburg aan de GeulGeen pro-vestiging
Lelystad536
Horst aan de MaasGeen pro-vestiging
Oude IJsselstreekGeen pro-vestiging
TeylingenGeen pro-vestiging
Utrechtse HeuvelrugGeen pro-vestiging
Oost GelreGeen pro-vestiging
KoggenlandGeen pro-vestiging
LansingerlandGeen pro-vestiging
LeudalGeen pro-vestiging
MaasgouwGeen pro-vestiging
Gemert-Bakel357
HalderbergeGeen pro-vestiging
Heeze-LeendeGeen pro-vestiging
LaarbeekGeen pro-vestiging
Reusel-De MierdenGeen pro-vestiging
RoerdalenGeen pro-vestiging
Roosendaal444
Schouwen-Duiveland97
Aa en HunzeGeen pro-vestiging
Borger-OdoornGeen pro-vestiging
CuijkGeen pro-vestiging
LanderdGeen pro-vestiging
De WoldenGeen pro-vestiging
Noord-BevelandGeen pro-vestiging
WijdemerenGeen pro-vestiging
Noordenveld285
TwenterandGeen pro-vestiging
WesterveldGeen pro-vestiging
Sint AnthonisGeen pro-vestiging
Lingewaard375
CranendonckGeen pro-vestiging
Steenwijkerland207
MoerdijkGeen pro-vestiging
Echt-SusterenGeen pro-vestiging
SluisGeen pro-vestiging
DrimmelenGeen pro-vestiging
BernhezeGeen pro-vestiging
Alphen-ChaamGeen pro-vestiging
BergeijkGeen pro-vestiging
Bladel267
Gulpen-WittemGeen pro-vestiging
TynaarloGeen pro-vestiging
Midden-DrentheGeen pro-vestiging
OverbetuweGeen pro-vestiging
Hof van TwenteGeen pro-vestiging
Neder-BetuweGeen pro-vestiging
Rijssen-Holten262
Geldrop-MierloGeen pro-vestiging
Olst-WijheGeen pro-vestiging
DinkellandGeen pro-vestiging
Westland365
Midden-DelflandGeen pro-vestiging
Berkelland206
BronckhorstGeen pro-vestiging
Sittard-Geleen579
Kaag en BraassemGeen pro-vestiging
DantumadielGeen pro-vestiging
ZuidplasGeen pro-vestiging
Peel en MaasGeen pro-vestiging
Oldambt283
ZwartewaterlandGeen pro-vestiging
Südwest-Fryslân201
Bodegraven-ReeuwijkGeen pro-vestiging
Eijsden-MargratenGeen pro-vestiging
Stichtse VechtGeen pro-vestiging
Hollands KroonGeen pro-vestiging
Leidschendam-VoorburgGeen pro-vestiging
Goeree-Overflakkee306
Pijnacker-NootdorpGeen pro-vestiging
Nissewaard544
KrimpenerwaardGeen pro-vestiging
De Fryske MarrenGeen pro-vestiging
Gooise MerenGeen pro-vestiging
Berg en DalGeen pro-vestiging
Meierijstad378
WaadhoekeGeen pro-vestiging
WesterwoldeGeen pro-vestiging
Midden-Groningen442
BeekdaelenGeen pro-vestiging
Montferland276
AltenaGeen pro-vestiging
West BetuweGeen pro-vestiging
VijfheerenlandenGeen pro-vestiging
Hoeksche Waard301
Het Hogeland207
WesterkwartierGeen pro-vestiging
Noardeast-Fryslân186
MolenlandenGeen pro-vestiging

5.3.5 Gemiddelde bedrag (in euro's) per leerling per gemeente - scenario 5 (doelgroep 30% en drempel 12%)
GM_NAAMAchterstandsbedrag
Appingedam589
DelfzijlGeen pro-vestiging
Groningen318
LoppersumGeen pro-vestiging
Almere639
Stadskanaal225
Veendam287
ZeewoldeGeen pro-vestiging
AchtkarspelenGeen pro-vestiging
AmelandGeen pro-vestiging
HarlingenGeen pro-vestiging
Heerenveen238
Leeuwarden194
OoststellingwerfGeen pro-vestiging
OpsterlandGeen pro-vestiging
SchiermonnikoogGeen pro-vestiging
Smallingerland174
TerschellingGeen pro-vestiging
VlielandGeen pro-vestiging
WeststellingwerfGeen pro-vestiging
Assen196
Coevorden391
Emmen244
Hoogeveen233
Meppel90
Almelo544
BorneGeen pro-vestiging
DalfsenGeen pro-vestiging
Deventer687
Enschede512
HaaksbergenGeen pro-vestiging
Hardenberg250
HellendoornGeen pro-vestiging
Hengelo380
Kampen72
LosserGeen pro-vestiging
Noordoostpolder327
Oldenzaal81
Ommen54
Raalte333
StaphorstGeen pro-vestiging
TubbergenGeen pro-vestiging
UrkGeen pro-vestiging
WierdenGeen pro-vestiging
Zwolle344
AaltenGeen pro-vestiging
Apeldoorn146
Arnhem758
Barneveld0
BeuningenGeen pro-vestiging
BrummenGeen pro-vestiging
BurenGeen pro-vestiging
Culemborg481
DoesburgGeen pro-vestiging
Doetinchem362
DrutenGeen pro-vestiging
DuivenGeen pro-vestiging
Ede299
ElburgGeen pro-vestiging
EpeGeen pro-vestiging
ErmeloGeen pro-vestiging
Harderwijk531
HattemGeen pro-vestiging
HeerdeGeen pro-vestiging
HeumenGeen pro-vestiging
LochemGeen pro-vestiging
MaasdrielGeen pro-vestiging
Nijkerk93
Nijmegen679
OldebroekGeen pro-vestiging
PuttenGeen pro-vestiging
RenkumGeen pro-vestiging
Rheden236
RozendaalGeen pro-vestiging
ScherpenzeelGeen pro-vestiging
Tiel497
VoorstGeen pro-vestiging
Wageningen432
WestervoortGeen pro-vestiging
Winterswijk124
Wijchen117
Zaltbommel100
ZevenaarGeen pro-vestiging
Zutphen471
NunspeetGeen pro-vestiging
Dronten135
Amersfoort676
BaarnGeen pro-vestiging
De BiltGeen pro-vestiging
BunnikGeen pro-vestiging
BunschotenGeen pro-vestiging
EemnesGeen pro-vestiging
HoutenGeen pro-vestiging
LeusdenGeen pro-vestiging
LopikGeen pro-vestiging
MontfoortGeen pro-vestiging
RenswoudeGeen pro-vestiging
RhenenGeen pro-vestiging
SoestGeen pro-vestiging
Utrecht964
Veenendaal388
WoudenbergGeen pro-vestiging
Wijk bij DuurstedeGeen pro-vestiging
IJsselstein483
Zeist440
NieuwegeinGeen pro-vestiging
AalsmeerGeen pro-vestiging
Alkmaar442
AmstelveenGeen pro-vestiging
Amsterdam895
BeemsterGeen pro-vestiging
Bergen (NH.)Geen pro-vestiging
BeverwijkGeen pro-vestiging
BlaricumGeen pro-vestiging
BloemendaalGeen pro-vestiging
CastricumGeen pro-vestiging
DiemenGeen pro-vestiging
Edam-VolendamGeen pro-vestiging
EnkhuizenGeen pro-vestiging
Haarlem397
Haarlemmermeer424
Heemskerk441
HeemstedeGeen pro-vestiging
Heerhugowaard131
HeilooGeen pro-vestiging
Den Helder336
Hilversum465
Hoorn535
HuizenGeen pro-vestiging
LandsmeerGeen pro-vestiging
LangedijkGeen pro-vestiging
LarenGeen pro-vestiging
MedemblikGeen pro-vestiging
OostzaanGeen pro-vestiging
OpmeerGeen pro-vestiging
Ouder-AmstelGeen pro-vestiging
Purmerend286
Schagen128
TexelGeen pro-vestiging
UitgeestGeen pro-vestiging
Uithoorn219
Velsen299
WeespGeen pro-vestiging
ZandvoortGeen pro-vestiging
Zaanstad395
AlblasserdamGeen pro-vestiging
Alphen aan den Rijn336
BarendrechtGeen pro-vestiging
DrechterlandGeen pro-vestiging
Brielle63
Capelle aan den IJssel617
Delft473
Dordrecht576
Gorinchem382
Gouda263
's-Gravenhage957
Hardinxveld-GiessendamGeen pro-vestiging
HellevoetsluisGeen pro-vestiging
Hendrik-Ido-AmbachtGeen pro-vestiging
Stede Broec159
HillegomGeen pro-vestiging
Katwijk140
Krimpen aan den IJsselGeen pro-vestiging
Leiden495
LeiderdorpGeen pro-vestiging
LisseGeen pro-vestiging
MaassluisGeen pro-vestiging
NieuwkoopGeen pro-vestiging
NoordwijkGeen pro-vestiging
OegstgeestGeen pro-vestiging
OudewaterGeen pro-vestiging
PapendrechtGeen pro-vestiging
Ridderkerk261
Rotterdam972
Rijswijk843
Schiedam825
Sliedrecht250
AlbrandswaardGeen pro-vestiging
WestvoorneGeen pro-vestiging
VlaardingenGeen pro-vestiging
VoorschotenGeen pro-vestiging
WaddinxveenGeen pro-vestiging
WassenaarGeen pro-vestiging
Woerden190
Zoetermeer563
ZoeterwoudeGeen pro-vestiging
Zwijndrecht633
BorseleGeen pro-vestiging
Goes305
West Maas en WaalGeen pro-vestiging
Hulst0
KapelleGeen pro-vestiging
Middelburg408
Reimerswaal0
Terneuzen539
TholenGeen pro-vestiging
VeereGeen pro-vestiging
VlissingenGeen pro-vestiging
De Ronde VenenGeen pro-vestiging
TytsjerksteradielGeen pro-vestiging
AstenGeen pro-vestiging
Baarle-NassauGeen pro-vestiging
Bergen op Zoom722
BestGeen pro-vestiging
BoekelGeen pro-vestiging
Boxmeer142
Boxtel346
Breda712
Deurne18
PekelaGeen pro-vestiging
DongenGeen pro-vestiging
EerselGeen pro-vestiging
Eindhoven923
Etten-LeurGeen pro-vestiging
GeertruidenbergGeen pro-vestiging
Gilze en RijenGeen pro-vestiging
GoirleGeen pro-vestiging
GraveGeen pro-vestiging
HaarenGeen pro-vestiging
Helmond630
's-Hertogenbosch577
HeusdenGeen pro-vestiging
HilvarenbeekGeen pro-vestiging
Loon op ZandGeen pro-vestiging
Mill en Sint HubertGeen pro-vestiging
Nuenen, Gerwen en NederwettenGeen pro-vestiging
OirschotGeen pro-vestiging
OisterwijkGeen pro-vestiging
Oosterhout340
Oss438
RucphenGeen pro-vestiging
Sint-MichielsgestelGeen pro-vestiging
Someren329
Son en BreugelGeen pro-vestiging
SteenbergenGeen pro-vestiging
WaterlandGeen pro-vestiging
Tilburg741
UdenGeen pro-vestiging
ValkenswaardGeen pro-vestiging
VeldhovenGeen pro-vestiging
VughtGeen pro-vestiging
WaalreGeen pro-vestiging
Waalwijk211
WoensdrechtGeen pro-vestiging
ZundertGeen pro-vestiging
WormerlandGeen pro-vestiging
LandgraafGeen pro-vestiging
BeekGeen pro-vestiging
BeeselGeen pro-vestiging
Bergen (L.)Geen pro-vestiging
BrunssumGeen pro-vestiging
GennepGeen pro-vestiging
Heerlen544
KerkradeGeen pro-vestiging
Maastricht526
MeerssenGeen pro-vestiging
Mook en MiddelaarGeen pro-vestiging
NederweertGeen pro-vestiging
Roermond431
SimpelveldGeen pro-vestiging
SteinGeen pro-vestiging
VaalsGeen pro-vestiging
Venlo673
Venray527
VoerendaalGeen pro-vestiging
Weert442
Valkenburg aan de GeulGeen pro-vestiging
Lelystad573
Horst aan de MaasGeen pro-vestiging
Oude IJsselstreekGeen pro-vestiging
TeylingenGeen pro-vestiging
Utrechtse HeuvelrugGeen pro-vestiging
Oost GelreGeen pro-vestiging
KoggenlandGeen pro-vestiging
LansingerlandGeen pro-vestiging
LeudalGeen pro-vestiging
MaasgouwGeen pro-vestiging
Gemert-Bakel284
HalderbergeGeen pro-vestiging
Heeze-LeendeGeen pro-vestiging
LaarbeekGeen pro-vestiging
Reusel-De MierdenGeen pro-vestiging
RoerdalenGeen pro-vestiging
Roosendaal425
Schouwen-Duiveland0
Aa en HunzeGeen pro-vestiging
Borger-OdoornGeen pro-vestiging
CuijkGeen pro-vestiging
LanderdGeen pro-vestiging
De WoldenGeen pro-vestiging
Noord-BevelandGeen pro-vestiging
WijdemerenGeen pro-vestiging
Noordenveld169
TwenterandGeen pro-vestiging
WesterveldGeen pro-vestiging
Sint AnthonisGeen pro-vestiging
Lingewaard313
CranendonckGeen pro-vestiging
Steenwijkerland44
MoerdijkGeen pro-vestiging
Echt-SusterenGeen pro-vestiging
SluisGeen pro-vestiging
DrimmelenGeen pro-vestiging
BernhezeGeen pro-vestiging
Alphen-ChaamGeen pro-vestiging
BergeijkGeen pro-vestiging
Bladel139
Gulpen-WittemGeen pro-vestiging
TynaarloGeen pro-vestiging
Midden-DrentheGeen pro-vestiging
OverbetuweGeen pro-vestiging
Hof van TwenteGeen pro-vestiging
Neder-BetuweGeen pro-vestiging
Rijssen-Holten132
Geldrop-MierloGeen pro-vestiging
Olst-WijheGeen pro-vestiging
DinkellandGeen pro-vestiging
Westland297
Midden-DelflandGeen pro-vestiging
Berkelland42
BronckhorstGeen pro-vestiging
Sittard-Geleen642
Kaag en BraassemGeen pro-vestiging
DantumadielGeen pro-vestiging
ZuidplasGeen pro-vestiging
Peel en MaasGeen pro-vestiging
Oldambt166
ZwartewaterlandGeen pro-vestiging
Südwest-Fryslân35
Bodegraven-ReeuwijkGeen pro-vestiging
Eijsden-MargratenGeen pro-vestiging
Stichtse VechtGeen pro-vestiging
Hollands KroonGeen pro-vestiging
Leidschendam-VoorburgGeen pro-vestiging
Goeree-Overflakkee203
Pijnacker-NootdorpGeen pro-vestiging
Nissewaard586
KrimpenerwaardGeen pro-vestiging
De Fryske MarrenGeen pro-vestiging
Gooise MerenGeen pro-vestiging
Berg en DalGeen pro-vestiging
Meierijstad318
WaadhoekeGeen pro-vestiging
WesterwoldeGeen pro-vestiging
Midden-Groningen421
BeekdaelenGeen pro-vestiging
Montferland155
AltenaGeen pro-vestiging
West BetuweGeen pro-vestiging
VijfheerenlandenGeen pro-vestiging
Hoeksche Waard195
Het Hogeland43
WesterkwartierGeen pro-vestiging
Noardeast-Fryslân9
MolenlandenGeen pro-vestiging

5.3.6 Gemiddelde bedrag (in euro's) per leerling per gemeente - scenario 6 (doelgroep 30% en drempel 20%)
GM_NAAMAchterstandsbedrag
Appingedam620
DelfzijlGeen pro-vestiging
Groningen239
LoppersumGeen pro-vestiging
Almere696
Stadskanaal50
Veendam148
ZeewoldeGeen pro-vestiging
AchtkarspelenGeen pro-vestiging
AmelandGeen pro-vestiging
HarlingenGeen pro-vestiging
Heerenveen70
Leeuwarden58
OoststellingwerfGeen pro-vestiging
OpsterlandGeen pro-vestiging
SchiermonnikoogGeen pro-vestiging
Smallingerland90
TerschellingGeen pro-vestiging
VlielandGeen pro-vestiging
WeststellingwerfGeen pro-vestiging
Assen5
Coevorden309
Emmen80
Hoogeveen116
Meppel0
Almelo548
BorneGeen pro-vestiging
DalfsenGeen pro-vestiging
Deventer772
Enschede499
HaaksbergenGeen pro-vestiging
Hardenberg89
HellendoornGeen pro-vestiging
Hengelo293
Kampen0
LosserGeen pro-vestiging
Noordoostpolder210
Oldenzaal0
Ommen0
Raalte219
StaphorstGeen pro-vestiging
TubbergenGeen pro-vestiging
UrkGeen pro-vestiging
WierdenGeen pro-vestiging
Zwolle236
AaltenGeen pro-vestiging
Apeldoorn64
Arnhem883
Barneveld0
BeuningenGeen pro-vestiging
BrummenGeen pro-vestiging
BurenGeen pro-vestiging
Culemborg451
DoesburgGeen pro-vestiging
Doetinchem264
DrutenGeen pro-vestiging
DuivenGeen pro-vestiging
Ede290
ElburgGeen pro-vestiging
EpeGeen pro-vestiging
ErmeloGeen pro-vestiging
Harderwijk528
HattemGeen pro-vestiging
HeerdeGeen pro-vestiging
HeumenGeen pro-vestiging
LochemGeen pro-vestiging
MaasdrielGeen pro-vestiging
Nijkerk0
Nijmegen760
OldebroekGeen pro-vestiging
PuttenGeen pro-vestiging
RenkumGeen pro-vestiging
Rheden67
RozendaalGeen pro-vestiging
ScherpenzeelGeen pro-vestiging
Tiel475
VoorstGeen pro-vestiging
Wageningen374
WestervoortGeen pro-vestiging
Winterswijk0
Wijchen0
Zaltbommel0
ZevenaarGeen pro-vestiging
Zutphen435
NunspeetGeen pro-vestiging
Dronten0
Amersfoort846
BaarnGeen pro-vestiging
De BiltGeen pro-vestiging
BunnikGeen pro-vestiging
BunschotenGeen pro-vestiging
EemnesGeen pro-vestiging
HoutenGeen pro-vestiging
LeusdenGeen pro-vestiging
LopikGeen pro-vestiging
MontfoortGeen pro-vestiging
RenswoudeGeen pro-vestiging
RhenenGeen pro-vestiging
SoestGeen pro-vestiging
Utrecht1206
Veenendaal305
WoudenbergGeen pro-vestiging
Wijk bij DuurstedeGeen pro-vestiging
IJsselstein453
Zeist386
NieuwegeinGeen pro-vestiging
AalsmeerGeen pro-vestiging
Alkmaar389
AmstelveenGeen pro-vestiging
Amsterdam1098
BeemsterGeen pro-vestiging
Bergen (NH.)Geen pro-vestiging
BeverwijkGeen pro-vestiging
BlaricumGeen pro-vestiging
BloemendaalGeen pro-vestiging
CastricumGeen pro-vestiging
DiemenGeen pro-vestiging
Edam-VolendamGeen pro-vestiging
EnkhuizenGeen pro-vestiging
Haarlem318
Haarlemmermeer361
Heemskerk389
HeemstedeGeen pro-vestiging
Heerhugowaard0
HeilooGeen pro-vestiging
Den Helder224
Hilversum425
Hoorn534
HuizenGeen pro-vestiging
LandsmeerGeen pro-vestiging
LangedijkGeen pro-vestiging
LarenGeen pro-vestiging
MedemblikGeen pro-vestiging
OostzaanGeen pro-vestiging
OpmeerGeen pro-vestiging
Ouder-AmstelGeen pro-vestiging
Purmerend146
Schagen0
TexelGeen pro-vestiging
UitgeestGeen pro-vestiging
Uithoorn41
Velsen166
WeespGeen pro-vestiging
ZandvoortGeen pro-vestiging
Zaanstad316
AlblasserdamGeen pro-vestiging
Alphen aan den Rijn224
BarendrechtGeen pro-vestiging
DrechterlandGeen pro-vestiging
Brielle0
Capelle aan den IJssel663
Delft437
Dordrecht690
Gorinchem450
Gouda275
's-Gravenhage1194
Hardinxveld-GiessendamGeen pro-vestiging
HellevoetsluisGeen pro-vestiging
Hendrik-Ido-AmbachtGeen pro-vestiging
Stede Broec0
HillegomGeen pro-vestiging
Katwijk0
Krimpen aan den IJsselGeen pro-vestiging
Leiden472
LeiderdorpGeen pro-vestiging
LisseGeen pro-vestiging
MaassluisGeen pro-vestiging
NieuwkoopGeen pro-vestiging
NoordwijkGeen pro-vestiging
OegstgeestGeen pro-vestiging
OudewaterGeen pro-vestiging
PapendrechtGeen pro-vestiging
Ridderkerk131
Rotterdam1218
Rijswijk1016
Schiedam988
Sliedrecht89
AlbrandswaardGeen pro-vestiging
WestvoorneGeen pro-vestiging
VlaardingenGeen pro-vestiging
VoorschotenGeen pro-vestiging
WaddinxveenGeen pro-vestiging
WassenaarGeen pro-vestiging
Woerden0
Zoetermeer578
ZoeterwoudeGeen pro-vestiging
Zwijndrecht688
BorseleGeen pro-vestiging
Goes175
West Maas en WaalGeen pro-vestiging
Hulst0
KapelleGeen pro-vestiging
Middelburg336
Reimerswaal0
Terneuzen541
TholenGeen pro-vestiging
VeereGeen pro-vestiging
VlissingenGeen pro-vestiging
De Ronde VenenGeen pro-vestiging
TytsjerksteradielGeen pro-vestiging
AstenGeen pro-vestiging
Baarle-NassauGeen pro-vestiging
Bergen op Zoom827
BestGeen pro-vestiging
BoekelGeen pro-vestiging
Boxmeer0
Boxtel239
Breda812
Deurne0
PekelaGeen pro-vestiging
DongenGeen pro-vestiging
EerselGeen pro-vestiging
Eindhoven1142
Etten-LeurGeen pro-vestiging
GeertruidenbergGeen pro-vestiging
Gilze en RijenGeen pro-vestiging
GoirleGeen pro-vestiging
GraveGeen pro-vestiging
HaarenGeen pro-vestiging
Helmond683
's-Hertogenbosch600
HeusdenGeen pro-vestiging
HilvarenbeekGeen pro-vestiging
Loon op ZandGeen pro-vestiging
Mill en Sint HubertGeen pro-vestiging
Nuenen, Gerwen en NederwettenGeen pro-vestiging
OirschotGeen pro-vestiging
OisterwijkGeen pro-vestiging
Oosterhout230
Oss382
RucphenGeen pro-vestiging
Sint-MichielsgestelGeen pro-vestiging
Someren212
Son en BreugelGeen pro-vestiging
SteenbergenGeen pro-vestiging
WaterlandGeen pro-vestiging
Tilburg857
UdenGeen pro-vestiging
ValkenswaardGeen pro-vestiging
VeldhovenGeen pro-vestiging
VughtGeen pro-vestiging
WaalreGeen pro-vestiging
Waalwijk28
WoensdrechtGeen pro-vestiging
ZundertGeen pro-vestiging
WormerlandGeen pro-vestiging
LandgraafGeen pro-vestiging
BeekGeen pro-vestiging
BeeselGeen pro-vestiging
Bergen (L.)Geen pro-vestiging
BrunssumGeen pro-vestiging
GennepGeen pro-vestiging
Heerlen549
KerkradeGeen pro-vestiging
Maastricht521
MeerssenGeen pro-vestiging
Mook en MiddelaarGeen pro-vestiging
NederweertGeen pro-vestiging
Roermond372
SimpelveldGeen pro-vestiging
SteinGeen pro-vestiging
VaalsGeen pro-vestiging
Venlo750
Venray522
VoerendaalGeen pro-vestiging
Weert389
Valkenburg aan de GeulGeen pro-vestiging
Lelystad594
Horst aan de MaasGeen pro-vestiging
Oude IJsselstreekGeen pro-vestiging
TeylingenGeen pro-vestiging
Utrechtse HeuvelrugGeen pro-vestiging
Oost GelreGeen pro-vestiging
KoggenlandGeen pro-vestiging
LansingerlandGeen pro-vestiging
LeudalGeen pro-vestiging
MaasgouwGeen pro-vestiging
Gemert-Bakel143
HalderbergeGeen pro-vestiging
Heeze-LeendeGeen pro-vestiging
LaarbeekGeen pro-vestiging
Reusel-De MierdenGeen pro-vestiging
RoerdalenGeen pro-vestiging
Roosendaal362
Schouwen-Duiveland0
Aa en HunzeGeen pro-vestiging
Borger-OdoornGeen pro-vestiging
CuijkGeen pro-vestiging
LanderdGeen pro-vestiging
De WoldenGeen pro-vestiging
Noord-BevelandGeen pro-vestiging
WijdemerenGeen pro-vestiging
Noordenveld0
TwenterandGeen pro-vestiging
WesterveldGeen pro-vestiging
Sint AnthonisGeen pro-vestiging
Lingewaard188
CranendonckGeen pro-vestiging
Steenwijkerland0
MoerdijkGeen pro-vestiging
Echt-SusterenGeen pro-vestiging
SluisGeen pro-vestiging
DrimmelenGeen pro-vestiging
BernhezeGeen pro-vestiging
Alphen-ChaamGeen pro-vestiging
BergeijkGeen pro-vestiging
Bladel0
Gulpen-WittemGeen pro-vestiging
TynaarloGeen pro-vestiging
Midden-DrentheGeen pro-vestiging
OverbetuweGeen pro-vestiging
Hof van TwenteGeen pro-vestiging
Neder-BetuweGeen pro-vestiging
Rijssen-Holten0
Geldrop-MierloGeen pro-vestiging
Olst-WijheGeen pro-vestiging
DinkellandGeen pro-vestiging
Westland162
Midden-DelflandGeen pro-vestiging
Berkelland0
BronckhorstGeen pro-vestiging
Sittard-Geleen702
Kaag en BraassemGeen pro-vestiging
DantumadielGeen pro-vestiging
ZuidplasGeen pro-vestiging
Peel en MaasGeen pro-vestiging
Oldambt0
ZwartewaterlandGeen pro-vestiging
Südwest-Fryslân0
Bodegraven-ReeuwijkGeen pro-vestiging
Eijsden-MargratenGeen pro-vestiging
Stichtse VechtGeen pro-vestiging
Hollands KroonGeen pro-vestiging
Leidschendam-VoorburgGeen pro-vestiging
Goeree-Overflakkee15
Pijnacker-NootdorpGeen pro-vestiging
Nissewaard614
KrimpenerwaardGeen pro-vestiging
De Fryske MarrenGeen pro-vestiging
Gooise MerenGeen pro-vestiging
Berg en DalGeen pro-vestiging
Meierijstad196
WaadhoekeGeen pro-vestiging
WesterwoldeGeen pro-vestiging
Midden-Groningen356
BeekdaelenGeen pro-vestiging
Montferland0
AltenaGeen pro-vestiging
West BetuweGeen pro-vestiging
VijfheerenlandenGeen pro-vestiging
Hoeksche Waard0
Het Hogeland0
WesterkwartierGeen pro-vestiging
Noardeast-Fryslân0
MolenlandenGeen pro-vestiging

Bij een lagere drempel is duidelijk meer sprake van geografische spreiding. Dit komt omdat, zie paragraaf 5.2.1, vrijwel alle vestigingen budget toegewezen krijgen indien er geen drempel is. Bij een hogere drempel is er minder sprake van geografische spreiding/meer sprake van geografische clustering. Vooral vestigingen in de grotere steden (bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht) krijgen relatief veel budget. Dit komt omdat daar relatief veel leerlingen wonen met een relatief grote kans op een onderwijsachterstand (gegeven hun kenmerken en ongeacht hun intelligentie). Ook hier is te zien dat het effect van de drempel sterker is bij een kleinere doelgroep dan bij een grotere doelgroep. 

21) De drempel van 20 procent is ook de hoogste drempel die in het onderzoek voor overige vo-leerlingen verkend is. 
22) Alle cijfers over leerlingenaantallen in dit rapport zijn, in lijn met het CBS-beleid, afgeronde cijfers. Meer specifiek worden alle cijfers afgerond op vijftallen. De redenen hiervoor zijn de leesbaarheid van de tabellen en het verkleinen van de kans op onthulling. Net als bij de po-indicator zullen ook bij implementatie van de vo-indicator lijsten worden gepubliceerd met de achterstandsscore per vestiging. Daarom wordt de standaard methode omtrent afronding in dit rapport niet toegepast bij de cijfers over vestigingen. Voor de leesbaarheid worden ook de weergegeven percentages in de tabellen afgerond op hele getallen.