Maatschappelijke Diensttijd

© Hollandse Hoogte / Marcel van den Bergh

Jongeren zetten zich tijdens hun maatschappelijke diensttijd een periode vrijwillig in voor een ander of de samenleving. Dit heeft maatschappelijke impact. Tegelijkertijd ontwikkelen de jongeren hun talenten en ontmoeten ze nieuwe mensen. Het CBS onderzoekt met het onderzoek ‘Sociale Samenhang, Maatschappelijke Diensttijd’ wat jongeren van hun maatschappelijke diensttijd vonden. Daarnaast onderzoeken we onder andere hoe tevreden zij zijn met hun leven en het contact met andere mensen.

Hoe doe ik mee?

Bedankt voor uw interesse. Helaas is het niet meer mogelijk om mee te doen. Het onderzoek is afgesloten.

Wilt u meer weten over het onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Dit onderzoek levert onder andere informatie op over vrijwilligerswerk, sociale contacten, vrije tijd, tevredenheid, gezondheid en vertrouwen in de politiek. Deze informatie helpt om goede beslissingen en beleid te maken. Deze kunnen ook van invloed zijn op uw leven.

Resultaten

De meest recente resultaten vindt u hieronder bij 'Relevante links'.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft van de onderzoeksbureaus Rebel en Kantar gegevens gekregen van jongeren die maatschappelijke diensttijd deden en die aangaven mee te willen doen aan een CBS-onderzoek. Deze gegevens hebben we gekoppeld aan gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. Uw deelname is erg belangrijk omdat u een groot aantal andere jongeren in Nederland vertegenwoordigt.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloning

Bij de eerste brief die u van het CBS ontvangen hebt, ontving u een VVV Cadeaukaart ter waarde van € 5,-.Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter.

 

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.