© CBS / Alrik Swagerman

Leefstijlmonitor

Dit onderzoek brengt gegevens over de gezondheid en manier van leven van de mensen in Nederland in beeld. In het ene jaar vragen we naar gegevens over bewegen, sporten en ongevallen en in het andere jaar naar rookgedrag en alcohol- en drugsgebruik.

Bij dit onderzoek werkt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Consortium van de Leefstijlmonitor.

Naar de vragenlijst

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Leefstijlmonitor.

Wilt u eerst meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

De overheid gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek om het beleid op het gebied van gezondheid en zorg te verbeteren.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloningen

Bij de eerste brief die u van het CBS ontving, kreeg u een VVV cadeaukaart ter waarde van €5,-. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Resultaten

De resultaten van het onderzoek vindt u op: www.leefstijlmonitor.nl

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contact Center.

CBS medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft u bezoek gekregen van een CBS medewerker, of bent u gebeld? Wilt u meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? En vraagt u zich af welke maatregelen het CBS heeft genomen tegen het corona-virus? Klik dan op: Het CBS komt nooit zomaar bij u aan de deur.

Recente artikelen