De Nederlandse economie 2013

De Nederlandse economie 2013

In de reeks De Nederlandse economie presenteert het Centraal Bureau voor de Statistiek ontwikkelingen bij ondernemingen, huishoudens en de overheid, en ten aanzien van de arbeidsmarkt en het milieu. In aparte thema-artikelen wordt daarnaast ingegaan op bijzondere economische onderwerpen. In deze editie van De Nederlandse economie is er uiteraard veel aandacht voor de crisis en het voorzichtige herstel in de tweede helft van 2013. In de thema-artikelen wordt ingegaan op actuele kwesties als de teruglopende investeringen van bedrijven en de toegenomen inkomensongelijkheid tussen huishoudens en bedrijven. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de berekening van de omvang van de illegale economie, de aard en omvang van materiaalstromen in de economie en aan het effect van rentebetalingen op het overheidstekort. De Nederlandse economie richt zich op financieel-economisch analisten, beleidsmakers, politici, journalisten, docenten en studenten.

De Nederlandse economie 2013 is ook als e-book beschikbaar in het formaat e-pub. U kunt dit bestand downloaden en lezen op uw e-reader die dit formaat ondersteunt.

Erratum voor pagina 10 (cijfers broeikaseffect).

De Nederlandse economie 2013 is ook als e-book beschikbaar.