Voedings- en genotmiddelen; hoofdelijk verbruik beschikbaar gekomen
Wat behelst het onderzoek
Doel
Een overzicht van de consumptie van een aantal belangrijke voedings- en genotmiddelen.
Doelpopulatie
Externe gegevens, van onder meer productschappen, brancheverenigingen en het Ministerie van Financiën.
Statistische eenheid
n.v.t.
Aanvang onderzoek
1899.
Frequentie
Een aantal keren per jaar.
Publicatiestrategie
Definitieve cijfers.
Hoe wordt het uitgevoerd
Soort onderzoek
n.v.t.
Waarnemingsmethode
n.v.t.
Berichtgevers
Productschappen, brancheverenigingen en het Ministerie van Financiën.
Steekproefomvang
n.v.t.
Controle- en correctiemethoden
Omdat de cijfers voor een belangrijk deel afkomstig zijn van derden, moeten ze aan plausibiliteitcriteria voldoen om in de tabel te worden opgenomen.
Weging
n.v.t.
Wat is de kwaliteit van de uitkomsten
Volgtijdelijke vergelijkbaarheid
n.v.t.
Beschrijving kwaliteitsstrategie
Naast de hierboven beschreven plausibiliteitcriteria worden de uitkomsten ook op tabelniveau bekeken. Hierbij worden uitkomsten vergeleken met andere statistische gegevens. Ongeloofwaardige ontwikkelingen geven aanleiding om het basismateriaal nogmaals kritisch te bekijken en eventueel correcties aan te brengen.