Corderius College wint ConjunctuurBekerStrijd

Leerlingen van het Corderius College in Amersfoort hebben dit jaar de ConjunctuurBekerStrijd van CBS gewonnen. Klas 3 vwo-6 voorspelde de economie het beste en ontving hiervoor vandaag de 1e prijs.

BS organiseert sinds vier jaar de ConjunctuurBekerStrijd voor bovenbouw havo- en vwo-klassen. In deze wedstrijd voorspellen leerlingen de economie aan de hand van tien indicatoren, zoals de werkloosheid, de economische groei en de huizenprijzen. Vijf leerlingen van klas 3 vwo-6 kregen van hun docent Rob Willemsen de extra opdracht om aan deze wedstrijd mee te doen en pakten de winst. De hele klas is tijdens de economieles verrast met prijzen en taart én een gastcollege van de hoofdeconoom van CBS Peter Hein van Mulligen.
In totaal stuurden 162 havo- en vwo-klassen afgelopen september een voorspelling in voor de ConjunctuurBekerStrijd. De top drie bestaat uit:

  1. Klas 3 vwo-6 van het Corderius College uit Amersfoort
  2. Klas Havo-5B van ID College uit Zoetermeer
  3. Klas 5Hec2 van het Fioretticollege uit Lisse.

De complete uitslag en meer informatie over de ConjunctuurBekerStrijd staat op CBS in de Klas. Docenten kunnen hun klas(sen) vanaf 1 mei 2016 inschrijven voor de ConjunctuurBekerStrijd van 2016/’17 op www.cbs.nl/cbsindeklas.

Corderius College