Luchthaven Eindhoven sterkste groeier

Eindhoven is van alle luchthavens in Nederland de sterkste groeier. De luchthaven verwerkte in het tweede kwartaal van dit jaar 1.3 miljoen passagiers en groeide daarmee  met 9 procent.  Eindhoven is daarmee na Schiphol de grootste Nederlandse nationale luchthaven. Dat meldt CBS in de kwartaalmonitor Luchtvaart.

In het tweede kwartaal van 2015 reisden bijna 17,4 miljoen reizigers via de Nederlandse nationale luchthavens. Dit is 6,2 procent meer dan in dezelfde periode van 2014. Alleen luchthaven Maastricht kreeg opnieuw minder passagiers te verwerken. Door het wegvallen van enkele bestemmingen loopt het aantal passagiers hier al zes kwartalen op rij terug.

Aantal passagiers nationale luchthavens, tweede kwartaal 2015

Aantal reizigers Eindhoven groeit meer dan gemiddeld

Een klein deel van de passagiers die via luchthaven Eindhoven reisden, 2 procent, was afkomstig of vertrok naar een bestemming buiten Europa. Al blijft het aandeel  vooralsnog bescheiden, het aantal passagiers met een intercontinentale bestemming nam wel fors toe. De groei van het aantal passagiers dat binnen Europa vloog steeg met 8,3 procent.

Aantal passagiers intercontinentale vluchten vanaf Eindhoven airport

Meer informatie over de ontwikkelingen van de Nederlandse nationale en regionale luchthavens is te vinden in de kwartaalmonitor luchtvaart.