Detailhandelsomzet lager

De omzet van de detailhandel was in maart 5,3 procent lager dan in maart 2012. De prijzen van de verkochte artikelen waren 2,6 procent hoger, terwijl het omzetvolume 7,8 procent kleiner was dan een jaar eerder. De samenstelling van de koop- en feestdagen was in maart 2013 anders dan in maart 2012. Het neerwaartse effect hiervan op de omzet wordt geraamd op ongeveer 2 procent.

De omzet van winkels in voedingsmiddelen was 4,2 procent hoger dan in maart 2012. De prijsstijging bedroeg 4,4 procent en het omzetvolume kromp met 0,2 procent. Winkels in de non-foodsector zetten 11,9 procent minder om dan een jaar eerder. De verkochte artikelen waren 1,7 procent duurder. Met uitzondering van de drogisterijen behaalden alle branches in de non-foodsector minder omzet. De afname was het grootst bij doe-het-zelfzaken, kledingwinkels en textielsupermarkten.

De omzet van de postorderbedrijven en internetwinkels was in maart 5,6 procent hoger dan een jaar eerder .

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.