Bestaande koopwoningen ruim 6 procent goedkoper dan jaar eerder

Verkochte bestaande koopwoningen waren in december 6,3 procent goedkoper dan in december 2011. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is deze maand opnieuw minder groot dan in de voorafgaande maand. In 2012 waren bestaande koopwoningen gemiddeld 5,9 procent goedkoper dan in 2011. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster. De index geeft de prijsontwikkeling weer van geregistreerde bestaande koopwoningen in Nederland, die aan particulieren verkocht zijn.

Prijzen van bestaande koopwoningen

Prijzen van bestaande koopwoningen

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen liggen al vier maanden op ongeveer hetzelfde niveau. De huizenprijzen komen overeen met die van begin 2004. Ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 16,6 procent.
In 2012 wisselden 117 261 woningen van eigenaar. Dit is bijna 3 procent minder dan in 2011.

Prijsindex bestaande koopwoningen

Prijsindex bestaande koopwoningen

Meer cijfers staan op de themapagina Prijzen.

De animatie huizenmarkt in beeld toont de regionale ontwikkeling van de verkoopprijzen en transacties van bestaande koopwoningen.

Veranderingen Prijsindex Bestaande koopwoningen

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.