Flink meer omzet horeca

  • Volumegroei in alle horecabranches
  • Grootste omzetstijging bij cafetaria’s

In het eerste kwartaal van 2011 heeft de horeca 6,2 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. Dit is vooral toe te schrijven aan volumegroei. Het volume was 3,7 procent groter dan in het eerste kwartaal van 2010. De prijzen waren 2,4 procent hoger. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Alle branches in de horeca haalden in het eerste kwartaal meer omzet dan een jaar eerder. De cafetaria’s boekten de grootste omzetgroei. Hun omzet was 7,8 procent hoger dan een jaar eerder. Deze groei is vooral toe te schrijven aan een hoger volume. Het volume was 5 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2010.

De omzet van de restaurants groeide met 5,8 procent. De prijzen waren 2,2 procent hoger, het volume was 3,5 procent hoger dan een jaar eerder. Voor restaurants is dit de eerste volumegroei in meer dan drie jaar tijd. Het omgezette volume van cafés steeg met 1,8 procent minder sterk dan in de andere horecabranches.

De omzet van de hotels was in het eerste kwartaal 6,7 procent hoger dan een jaar eerder. De omzetgroei was minder hoog dan in het voorgaande kwartaal, toen de omzet nog met bijna 10 procent steeg.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.