Energiematrix Den Haag, 2018

foto plaatsen van zonnepanelen op het dak
© Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Deze set van indicatoren bestaat uit gas- en elektriciteitsverbruik van woningen, voor alle wijken en buurten van de gemeente Den Haag in 2018.
De gemeente Den Haag werkt aan een toekomstbestendige woningvoorraad waarin veilig, comfortabel en gezond kan worden gewoond tegen betaalbare woonlasten. Ook moet de woningvoorraad klaar zijn voor de overstap naar schone energie. Om deze doelstelling te bewerkstelligen is het belangrijk om goed inzichtelijk te hebben hoe de stad ervoor staat. Daarom heeft de gemeente het Centraal Bureau voor de Statistiek gevraagd een energiematrix te maken over het energieverbruik van huishoudens. Deze indicatoren zijn gemaakt voor alle wijken en buurten in Den Haag. De uitgevraagde indicatoren zullen onderdeel uitmaken van een bundeling van indicatoren die de gemeente een beeld geven van hoe de toekomstbestendigheid van de Haagse woningvoorraad. Bekostigd door: gemeente Den Haag.