Internationale kenniswerkers in Nederland en Europa

Drukte winkelend publiek in centrum Rotterdam. Topdrukte koopgoot. Via de roltrap gaan ze winkelstraat in en uit.
© Hollandse Hoogte / David Rozing
Tabellenset en rapportage over internationale kenniswerkers in Nederland en 13 andere Europese landen, 2003/2005 en 2016/2018, op basis van de EU Labour Force Survey.

In dit onderzoek is uitgegaan van de volgende definitie van internationale kenniswerkers: Personen geboren in een ander land dan waar ze woonachtig zijn, met een hoog opleidingsniveau. Daarbij geldt bovendien de voorwaarde dat de personen tot de beroepsbevolking van een land behoren.

Naast de totale aantallen internationale kenniswerkers per land, worden de volgende kenmerken van internationale kenniswerkers weergegeven: geboorteland, beroepsniveau, arbeidsmarktstatus en –sector, en opleidingsrichting.