Regionale kerncijfers Commissie Werken in de Zorg

Deze factsheets geven een overzicht van de situatie op de arbeidsmarkt en informatie over onderwijs binnen de zorg en welzijn voor verschillende RegioPlus-arbeidsmarktregio’s.

Deze factsheets zijn door de ‘Commissie werken in de Zorg’ gebruikt tijdens regionale arbeidsmarktgesprekken en streven ernaar een zo goed mogelijk beeld te geven van de arbeidsmarkt en het onderwijs in een betreffende RegioPlus-arbeidsmarktregio. Waar mogelijk en relevant wordt ook de vergelijking met Nederland gemaakt.

De cijfers in de factsheets hebben betrekking op de arbeidsmarkt zorg en welzijn smal. Dit zijn alle branches in zorg en welzijn exclusief de kinderopvang.

Op enige punten wijkt de gehanteerde regio-indeling af van de indeling op azwstatline.cbs.nl. De factsheet ‘Rijn Gouwe’ heeft betrekking op AZW StatLine regio ‘Rijnstreek’. De factsheets ‘Limburg’ en ‘Gelderland’ zijn een samentrekking van de onderliggende regio’s; respectievelijk ‘Noord- en Midden-Limburg’ met ‘Zuid-Limburg’ en ‘Midden-Gelderland’ met ‘Zuid-West Gelderland’.

Naast de factsheets is er ook een leeswijzer beschikbaar die enige toelichting geeft bij de figuren en verwijst naar gebruikte bronnen.