Financiële situatie van een- en tweeverdieners

© ANP
Dit artikel in de CBS-reeks Statistische Trends geeft een overzicht van een aantal relevante ontwikkelingen en vergelijkingen van de financiële situatie van een- en tweeverdieners.

Tweeverdieners hebben niet alleen meer inkomen dan eenverdieners, ook groeide hun inkomen in de periode 2006-2016 harder. Anders dan bij eenverdieners nam hun belastingdruk nauwelijks toe. Ook speelt mee dat vrouwen steeds meer zijn gaan verdienen. Tweeverdieners zeggen vaker makkelijk rond te komen hun inkomen. Vooral eenverdieners met kinderen ervaren financiële problemen. Van tweeverdieners met kinderen is de waarde van de eigen woning het grootst, maar dat geldt tevens voor de hypotheekschuld. Eenverdieners zonder kinderen hebben doordat ze gemiddeld ouder zijn het grootste vermogen opgebouwd.