Monitor topsectoren 2017

Welkom bij het dashboard Monitor topsectoren 2017. Met behulp van dit dashboard kunt u op een interactieve manier inzicht krijgen in de cijfers over topsectoren. De voornaamste conclusies kunt u vinden onder het tabblad 'Belangrijkste uitkomsten'. Bij 'Thema's' worden de topsectoren vanuit een door u te bepalen thema belicht en bij 'Topsectoren' is gedetailleerde informatie per topsector te vinden. Het tabblad 'Trends' richt zich op de ontwikkelingen in recente jaren en met 'Topsectoren vergeleken' kunt u de ontwikkeling van de topsectoren vergelijken. Onder het dashboard staan de links naar de overige publicaties.

Vanaf 15 oktober 2018 zal de Monitor topsectoren 2018 beschikbaar zijn. Deze bevat nieuwe reeksen met cijfers, waarmee de cijfers in dit dashboard deels verouderd zijn. Zie hiervoor de methodebeschrijving Monitor topsectoren 2018. Er is geen dashboard samengesteld in 2018. De Monitor leent zich, onder meer vanwege de vele selectiemogelijkheden, niet om te worden bekeken vanaf een mobiele telefoon.  Dit dashboard is dan ook niet responsive voor een mobiele telefoon. Wij raden u aan om het dashboard vanaf een tablet of desktop te bekijken.

 

Technische uitleg werking dashboard

In de meeste gevallen vertegenwoordigt een kleur een topsector. Een topsector heeft door het gehele dashboard heen dezelfde kleur. In het dashboard kunnen filters worden toegepast, bijvoorbeeld voor de indicator, het thema, het verslagjaar of de topsector naar keuze. Aan de hand van de dropdown menu’s, door op een figuur te klikken of door op een figuur te gaan staan kunnen de filters worden aangepast. Dit is aangegeven in het dashboard zelf.

Voor meer informatie over de methodiek verwijzen wij u naar de methodebeschrijving en tabellenset bij de Monitor topsectoren hier onder. Hierin zijn ook alle cijfers terug te vinden.

Downloads

Relevante links