Release Notes CBS Voice Assistant

Op deze pagina kunnen gebruikers van de CBS Voice Assistent volgen welke veranderingen zijn doorgevoerd in opeenvolgende releases van de Voice Assistent van het CBS.

17 april 2020

 Het corona-dossier is uitgebreid met de vraag naar het aantal mensen werkend in cruciale beroepen.

15 april 2020

 Het corona-dossier is uitgebreid met de vraag naar het wekelijkse aantal faillissementen van bedrijven.

8 april 2020

 Het onderwerp ‘Milieu’ is toegevoegd als vijfde onderwerp.
 Het corona-dossier is toegevoegd als (tijdelijke) derde tak, naast de reguliere nieuwsartikelen en cijfers.
 De opmaak van tabellen is geüniformeerd naar een weergave met één kolom. Hierdoor zijn de tabellen op vrijwel alle schermen geheel zichtbaar
 Bug fix:
Vertraging in opleveren van vrijgegeven nieuwsberichten is opgeheven. Nieuwsberichten worden nu vrijwel real-time opgehaald op het moment van vrijgave.
 Bug fix:
De afhandeling van “ik wil een ander onderwerp” is verbeterd, waardoor gebruikers niet meer in een loop terechtkomen en het gesprek niet vroegtijdig wordt beëindigd.
 Bug fix:
De afhandeling van “ik heb een andere vraag” is verbeterd, waardoor gebruikers een context specifiek alternatief krijgen aangeboden.

27 februari 2020

 Het onderwerp ‘Prijzen’ is toegevoegd als vierde onderwerp. Binnen dit onderwerp kan ook de huurprijscalculator van het CBS worden aangeroepen.
 Op smartphones wordt het overzicht met onderwerpen getoond in de vorm van pictogrammen, zodat gebruikers eenvoudig kunnen navigeren naar een onderwerp naar keuze.
 Bug fix:
Gebruikers komen niet meer in een oneindige loop terecht indien zij een fout maken binnen het nieuws overzicht.

23 januari 2020

 De CBS Voice Assistent is in productie gegaan en kan in de Google Assistant worden gebruikt door te zeggen: “Praat met het CBS”
 De CBS Voice Assistent kan veel gestelde vragen omtrent 3 thema’s beantwoorden: ‘Bevolking’, ‘Inkomen’ en ‘Arbeidsmarkt’. Per vraag zijn er doorklikmogelijkheden naar de onderliggende tabellen of naar CBS webpagina’s met meer informatie. Ook kun je de drie meest recente nieuwsartikelen van het CBS opvragen.