Energetische kwaliteit woningen provincie Utrecht, 2019-2022

© ANP / Robert Hoetink
Dit onderzoeksbestand toont de energetische kwaliteit van woningen binnen de provincie Utrecht op gemeente-, wijk- en buurtniveau voor de jaren 2019 tot en met 2022.

De tabellen weergeven de energetische kwaliteit van woningen binnen de provincie Utrecht per 1 januari van het desbetreffende jaar. De energetische kwaliteit is weergegeven in oplopende categorieën. Door deze indeling kan er gemakkelijk gekeken worden hoe de woningverduurzaming van een gemeente, wijk of buurt verloopt. Daarnaast worden er ook andere woningkenmerken, namelijk het bouwjaar, het woningtype, de gemiddelde woningoppervlakte, getoond. Er wordt ook getoond hoeveel woningen een koop- of huurwoning betreffen.

Deze tabellen kunnen de gemeenten handvatten bieden om gerichter te kunnen helpen met het kunnen verduurzamen van woningen en zo de energietransitie kunnen helpen bevorderen.

Bekostigd door de provincie Utrecht.