De jeugd van Eindhoven

© Hollandse Hoogte / Patricia Rehe
De jeugd vormt een essentiële en belangrijke doelgroep voor de gemeente Eindhoven.

Jeugdigen zijn niet alleen de toekomstige leiders en besluitvormers, maar ook de drijvende kracht achter maatschappelijke, economische en culturele ontwikkelingen. Maar wie zijn de jeugdigen uit Eindhoven eigenlijk? Kan iedereen even goed meekomen? En waarin verschillen jeugdigen van elkaar?

Om dergelijke vragen te beantwoorden heeft het CBS/UDC Eindhoven in opdracht van gemeente Eindhoven een clusteranalyse uitgevoerd om de verschillende groepen jeugdigen (0-23 jaar) in kaart te brengen. Het vergroten van het inzicht in de verschillende groepen jeugdigen in Eindhoven helpt de gemeente Eindhoven om gepaste ondersteuning te bieden, kansen te identificeren en beleid te ontwikkelen dat aansluit bij de behoeften en belangen van alle jeugdigen in de stad.