Kenmerken van Nederlandse bevolking, 2020-2022

Kenmerken van de Nederlandse bevolking op de laatste vrijdag van september van 2020 tot en met 2022, als referentiepopulatie voor slachtoffers en verdachten, naar regionale eenheid. Lees voor gebruik de toelichting.

In deze tabellenset wordt per jaar inzicht gegevens in de kenmerken van de Nederlandse bevolking op de laatste vrijdag van september van het betreffende jaar. Deze tabellen dienen als referentiepopulatie voor de tabellensets met kenmerken van verdachten en slachtoffers van misdrijven. Deze tabellenset wordt gemaakt in opdracht van het Informatie-analyseteam (IAT), een samenwerkingsverband tussen de Politie en DGP&V (ministerie van J&V).

Het CBS gaat vanaf begin 2022 over op een andere manier van publiceren over wat tot nu toe de bevolking met een westerse of niet-westerse migratieachtergrond werd genoemd. Op termijn zal deze publicatie ook stoppen met de indeling westers/niet-westers. Hiertoe zal het CBS in overleg met het IAT de implicaties van de nieuwe indeling en het bijbehorende tijdspad bepalen. In deze publicatie is nog de indeling westers/niet-westers gebruikt.