Werknemers in de sector uitzendbureaus uit de EU-11

Man aan het werk op een rozenkwekerij
© ANP
Tabel met cijfers over het aantal werknemers met een baan in de uitzendbranche afkomstig uit de EU-11 in 2018 en 2019.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor Platform Investico een tabel samengesteld over het aantal werknemers met een baan in de uitzendbranche, afkomstig uit de EU-11. Tot de EU-11 worden de volgende landen gerekend: Bulgarije, Estland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië.

Deze publicatie gaat over migranten in Nederland die afkomstig zijn uit deze 11 lidstaten van de Europese Unie (EU). Platform Investico wil weten hoeveel van deze personen hier werken in de sector uitzendbureaus (SBI 78201) en hoeveel uren dit gemiddeld per week betreft.