Seizoenspatroon van buitenlandse werknemers in Schagen, 2018

Luchtfoto van Schagen een Westfriese stad, met aan de Markt de Grote Kerk en het Slot Schagen (herbouwd, met authentieke torens)
© Hollandse Hoogte / Siebe Swart luchtfotografie
Werknemers geboren in het buitenland die werken bij een bedrijf in de gemeente Schagen, naar maand en bedrijfstak, 2018.
Werknemers die niet zijn geboren in Nederland zijn belangrijk voor de lokale economie in de Kop van Noord-Holland. Veel bedrijven in deze regio maken gebruik van deze arbeidskrachten. Daarom wil de gemeente Schagen zorgen dat zij aantrekkelijk is voor deze werknemers. De gemeente heeft daar verschillende mogelijkheden voor, en wil op basis van goede informatie een zo effectief mogelijk beleid voeren. Daarom heeft CBS/RDC Schagen 2020 een onderzoek gedaan naar buitenlandse werknemers in Schagen. Het huidige onderzoek is daar een aanvulling op.

Deze publicatie beschrijft de uitkomsten van een onderzoek naar het seizoenspatroon van werknemers geboren in het buitenland. Het toont in woorden, grafieken en een tabel het aantal buitenlandse werknemers per maand en per bedrijfstak in de Schagen.