Inschrijfplichtige buitenlandse werknemers in Schagen

© ANP
Tabellen en grafieken met verschillende achtergrondkenmerken van inschrijfplichtige werknemers geboren in het buitenland die werken in de gemeente Schagen.

Werknemers die niet zijn geboren in Nederland zijn belangrijk voor de lokale economie in de Kop van Noord-Holland. Veel bedrijven in deze regio maken gebruik van deze arbeidskrachten. Daarom wil de gemeente Schagen zorgen dat zij aantrekkelijk is voor deze werknemers. De gemeente heeft daar verschillende mogelijkheden voor, en wil op basis van goede informatie een zo effectief mogelijk beleid voeren. Daarom heeft CBS/RDC Schagen 2020 een onderzoek gedaan naar buitenlandse werknemers in Schagen. Het huidige onderzoek is daar een aanvulling op.

Deze publicatie beschrijft de uitkomsten van een onderzoek naar inschrijfplichtige werknemers geboren in het buitenland. Het toont in woorden, grafieken en een tabel in welke mate verschillende groepen inschrijfplichtige buitenlandse werknemers zich ook daadwerkelijk inschrijven.