Energiearmoede in Zuid-Holland 2018

Antieke theekannen op plak aan muur met scheur er in
© ANP
Energiearmoede en aanvullende indicatoren in de provincie Zuid-Holland, 2018.
De provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om binnen haar gemeentes energiearmoede aan te pakken en te voorkomen. Een onderdeel hiervan is dat TNO en CBS samen verschillende indicatoren hebben ontwikkeld die inzicht geven in de verschillende manieren waarop energiearmoede gedefinieerd en gemeten kan worden, uitgaande van de premisse dat energiearmoede een multidimensionaal probleem is. Hiermee zet dit onderzoek belangrijke stappen in het vraagstuk hoe energiearmoede in cijfers kan worden gevat.

De CBS tabellen bevatten de volgende cijfers: drie indicatoren voor energiearmoede die elkaar vanuit verschillende perspectieven aanvullen, de onderliggende variabelen bij deze indicatoren, kenmerken over de woning en de bewoners, en indicatoren over de gezondheid van de bewoners.

Deze indicatoren zijn berekend over 2018 voor de gemeenten in de provincie Zuid-Holland, en waar mogelijk (tabel 1 en 4) ook voor de wijken en buurten in Zuid-Holland.