Dierenaantallen op locatie in Noord-Brabant, 2018-2019

© ANP
Het aantal dieren op locatie in de provincie Noord-Brabant in de jaren 2018 en 2019.
De provincie Noord-Brabant en het CBS hebben afgesproken om samen te werken om zo de provincie Noord-Brabant te kunnen voorzien in haar databehoefte. De provincie heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek in dit kader gevraagd om een overzicht te maken van de dierenaantallen op locatie per gemeente. De reguliere dierenaantallen per gemeente die het CBS publiceert zijn namelijk gebaseerd op het hoofdvestigingsadres van het bedrijf. Omdat de provincie Noord-Brabant de aantallen graag wil vergelijken met de BVB-vergunningen (Bestand Veehouderij Bedrijven, op productieniveau) geven de aantallen op de locatie van de hoofdvestiging niet het gewenste resultaat en zijn cijfers nodig van aantallen op productielocatie. Dit onderzoek is bekostigd door de provincie Noord-Brabant.