Maatwerk voor brancheverenigingen: Kwartaalmonitor VHG, eerste kwartaal 2015

In het eerste kwartaal van 2015 steeg de omzet van de leden van branchevereniging VHG, hoveniers- en groenvoorzieningsbranche met 5,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit was voor de leden van VHG het derde kwartaal op rij met omzetgroei. De totale hoveniersbranche (SBI 813) boekte met 7,5 procent voor het zesde kwartaal op rij omzetgroei.  De hoveniersbedrijven ondervonden minder hinder bij het zaken doen dan een jaar eerder en hadden o.a. positieve omzet- en orderverwachtingen voor het tweede kwartaal. Ook andere indicatoren bevestigen een positief begin van het jaar voor de hoveniersbranche. Het aantal faillissementen was historisch laag en het aantal verleende bouwvergunningen en gestarte nieuwbouwprojecten waren juist hoger dan voorgaande perioden.

PDF (0,5MB):

Downloads