Zelfstandigen Enquête Arbeid

© ANP

De ‘Zelfstandigen Enquête Arbeid’ is een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), TNO en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Wij onderzoeken hiermee hoe zelfstandig ondernemers hun werksituatie ervaren. De ‘Zelfstandigen Enquête Arbeid’ wordt sinds 2015 eens in de twee jaar uitgevoerd.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Zelfstandigen Enquête Arbeid.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

U bent als zelfstandig ondernemer belangrijk voor onze samenleving. Zelfstandig ondernemers vormen een groeiend deel van de Nederlandse beroepsbevolking. Anders dan bij werknemers in loondienst weten we nog weinig over de werksituatie van zelfstandig ondernemers. Daarom voeren we dit onderzoek uit.
We vragen in dit onderzoek bijvoorbeeld naar ondernemerschap, werkdruk, gezondheid en eventuele pensioenvoorzieningen. Ook kijken we deze keer naar de mogelijke gevolgen van het huidige personeelstekort voor uw bedrijf. De antwoorden op onze vragen geven een actueel beeld van de werksituatie en op welke punten verbetering wenselijk is.
Benieuwd naar de onderzoeksresultaten? Deze delen wij na afloop graag met u. Aan het einde van de vragenlijst kunt u aangeven of u de resultaten toegestuurd wilt krijgen.

Waarom ben ik uitgekozen?

Nederland telt bijna 1,3 miljoen zelfstandig ondernemers. Het CBS heeft willekeurig een aantal zelfstandig ondernemers met en zonder personeel gekozen uit de registratie van de winstaangifte bij de Belastingdienst. Hieraan zijn de adressen uit de Basisregistratie Personen (BRP) gekoppeld. In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke zelfstandig ondernemer kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere zelfstandig ondernemers.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloningen

Met uw deelname aan de ‘Zelfstandigen Enquête Arbeid’ maakt u kans op één van de 4 iPad’s of VVV cadeaukaarten ter waarde van € 400,-. Indien u online meedoet, ziet u direct aan het eind van de vragenlijst of u een van beiden mag uitkiezen. Snel daarna nemen we contact met u op.
De mensen die een iPad of VVV cadeaukaarten krijgen worden geheel willekeurig geselecteerd. Bij de trekking houden we geen rekening met specifieke persoonskenmerken.

Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter.

 

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.

Recente artikelen