Onderzoek consumentenvertrouwen

© ANP
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voert al sinds 1972 het onderzoek ‘Consumentenvertrouwen’ uit. Met dit onderzoek verzamelt het CBS actuele informatie over hoe mensen in Nederland denken over de economie en de financiële situatie van hun eigen huishouden.
Zijn volgens u de prijzen de afgelopen tijd bijvoorbeeld omhoog of omlaag gegaan? Kunt u geld sparen? En hoe denkt u over de aankoop van een duur product, zoals een televisie of wasmachine? Dit soort vragen worden in het onderzoek gesteld.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord direct deelnemen. Klik op: Consumentenvertrouwen.

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Het doel van het onderzoek ‘Consumentenvertrouwen’ is om een beeld te krijgen van het consumentenvertrouwen in Nederland. Met de resultaten van dit onderzoek kan het CBS iedere maand een van de meest gevraagde CBS-cijfers leveren.  

Het onderzoek wordt ook op verzoek van de Europese Commissie uitgevoerd. De Europese Commissie gebruikt de resultaten om een inschatting te maken van de ontwikkeling van de Nederlandse economie. Doordat het onderzoek ook in andere landen wordt uitgevoerd, is het mogelijk om verschillende landen met elkaar te vergelijken.

Waarom ben ik uitgekozen

Het CBS heeft willekeurig een aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloning

Met uw deelname aan het onderzoek ‘Consumentenvertrouwen’ kunt u kans maken op een van de iPads of VVV cadeaukaarten ter waarde van € 400,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een CBS-medewerker zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter.

 

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.

Recente artikelen