Nederland Vandaag

© Hollandse Hoogte / Nico Garstman

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet onderzoek naar allerlei onderwerpen die u in het dagelijks leven tegenkomt. Voorbeelden hiervan zijn: het nieuws, sociale media, tevredenheid met de samenleving en vertrouwen in de politiek.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? Dan kunt u naar de website gaan die in uw brief staat. Deze vindt u onder het kopje 'hoe doe ik mee?'. Vervolgens kunt u op deze website direct deelnemen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

 

Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is om goed in kaart te brengen hoe mensen in Nederland over verschillende onderwerpen denken. Hierdoor krijgen we een beter beeld van het Nederland van vandaag.

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloning

Met uw deelname aan het onderzoek ‘Nederland Vandaag’ kunt u kans maken op één van de iPads of VVV cadeaukaarten ter waarde van € 400,-. U ziet direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden. In de brief die u van het CBS ontvangen hebt, staat vermeld tot wanneer u mee kunt doen met het onderzoek.

 

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken.

 

Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter.

 

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.