Leven

Jeugdzorg voor jongens

In onze samenleving verandert er soms veel. Wij zijn benieuwd hoe uw leven eruitziet. Hoe tevreden bent u met uw leven? Hoe gezond voelt u zich? En heeft u in uw dagelijks leven weleens hulp nodig? Dit soort vragen willen we graag beantwoorden. Daarom voeren het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) het onderzoek ‘Leven’ uit.

Hoe doe ik mee?

Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen aan dit onderzoek? U kunt met uw gebruikersnummer en toegangscode direct deelnemen. Klik op: Leven.
Wilt u eerst meer weten? Lees dan verder.

Waarom dit onderzoek?

Het onderzoek ‘Leven’ wordt sinds 2015 jaarlijks uitgevoerd. Zo kunnen we de resultaten van verschillende jaren vergelijken en meten we de veranderingen over een lange periode. We onderzoeken hoe tevreden en gezond de inwoners van Nederlands zijn. Ook onderzoeken we of mensen gebruik maken van hulp van de gemeenten. Want vanaf 1 januari 2015 kregen gemeenten een grotere rol in het ondersteunen van burgers als het gaat om jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning en deelname aan de arbeidsmarkt. 

Waarom ben ik uitgekozen?

Het CBS heeft willekeurig een klein aantal mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.  

Uw gegevens zijn veilig

Het CBS gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden gescheiden van uw antwoorden. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen op de webpagina: Privacy.

Beloningen

Met uw deelname aan het onderzoek ‘Leven’ kunt u kans maken op één van de 9 iPads ter waarde van € 365,-. Indien u online gerespondeerd hebt, ziet u direct aan het einde van de vragenlijst of u de winnaar bent. Wanneer het interview afgenomen is door een CBS-medewerker zal deze u aan het einde van het interview laten weten of u gewonnen hebt. Snel daarna zal er contact met u opgenomen worden.

De winnaars worden geheel willekeurig geselecteerd. Dit houdt in dat er bij de trekking geen rekening gehouden wordt met specifieke persoonskenmerken. Wilt u meer weten over het algemene beloningenbeleid van het CBS? Klik op: Beloningen.

Contact

Wilt u contact opnemen met het CBS? Klik op: CBS Contactcenter.

Een CBS-medewerker aan de deur of telefoon?

Heeft een CBS-medewerker u bezocht of gebeld? Meer informatie vindt u op: Het CBS bezoekt of belt u nooit zomaar.

Recente artikelen