Angelique Berg nieuwe directeur-generaal CBS

Angelique Berg
© Kick Smeets / Rijksoverheid (c)
Angelique Berg wordt directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft haar per 1 september 2020 benoemd op aanbeveling van de raad van advies van het CBS.
Drs. Angelique Berg (1969) is sinds januari 2015 directeur-generaal Volksgezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor was ze directeur-generaal Fiscale zaken bij het ministerie van Financiën. Eerder was ze werkzaam bij het ministerie van VROM, het kabinet van de minister-president en de Inspectie der rijksfinanciën. Angelique Berg studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze volgt Tjark Tjin-A-Tsoi op, die per 1 april 2020 is overgestapt naar Sanquin.
Gerrit Zalm, voorzitter van de raad van advies van het CBS, vindt Angelique Berg een aanwinst en roemt haar brede bestuurlijke ervaring: “Ik ben verheugd dat minister Wiebes Angelique Berg heeft benoemd tot directeur-generaal van het CBS. Angelique Berg is een toptalent en heeft zeer ruime bestuurlijke ervaring op diverse terreinen. Met haar benoeming kan het CBS zijn waarde voor de overheid en samenleving als datapartner en leverancier van onafhankelijke statistische informatie verder vergroten.”

Angelique Berg: “Het CBS is een prachtig instituut met een maatschappelijke opgave die alleen maar aan belang wint. Ik vind het een eer hier een bijdrage aan te mogen leveren en zie enorm uit naar de samenwerking.”

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als het statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming.