Afstand tot dichtstbijzijnde basisschool

21-8-2017 02:00
Werkende moeder brengt haar kinderen in een bakfiets naar school.
Nederlanders woonden in 2015 gemiddeld op 0,7 km van de dichtstbijzijnde basisschool in hun gemeente. De afstand was doorgaans het grootst in minder verstedelijkte gebieden. In Baarle-Nassau lag de basisschool gemiddeld 1,7 km van huis, in Borger-Odoorn, Dronten en Westerveld 1,3 km. Het dichtstbij woonden inwoners van Urk en Den Haag, op 0,4 km van school.

Onderstaande interactieve kaart bevat informatie over de gemiddelde afstanden voor de inwoners van Nederlandse gemeenten van hun woonadres naar de dichtstbijzijnde basisschool in 2015, het meest recente jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn. Deze gegevens zijn berekend als gemiddelde over alle personen in de gemeente.

Relevante links