Limburgers beschermen woning het vaakst tegen inbraak

Een oudere dame kijkt door een deels geopende voordeur die op een ketting zit
© Hollandse Hoogte / Frank Muller
De meeste Nederlanders hebben een of meer maatregelen getroffen om hun woning te beschermen tegen inbrekers. Zo heeft 79 procent buitenverlichting, 67 procent extra veiligheidssloten, 20 procent rolluiken en 13 procent een alarminstallatie.

Inwoners van Limburg nemen de meeste maatregelen voor inbraakpreventie, Groningers de minste. Zo heeft 69 procent van de Limburgers en 58 procent van de Groningers thuis extra veiligheidssloten. Rolluiken of luiken voor ramen of deuren worden vooral in Zuid-Nederland gebruikt: de helft van de Limburgers, 39 procent van de Zeeuwen en 29 procent van de Noord-Brabanders heeft rolluiken. In Groningen en Friesland heeft nog geen 10 procent van de inwoners rolluiken.