EU export naar VS

[video: https://www.cbs.nl//nl-nl/video/72033fa9a62742ba9a1a28a6dd8b9934]

De recent opgelegde Amerikaanse invoerheffingen op concurrerende goederen uit de Europese Unie raken Frankrijk het hardst. Het gaat om goederen als vliegtuigen en wijn met een exportwaarde van 2,7 miljard euro in 2018. De Duitse en Britse export worden ook relatief hard geraakt. De Nederlandse export wordt nauwelijks geraakt door de maatregelen, voornamelijk enkele specifieke kaassoorten vallen onder de invoerheffing. Dat meldt het CBS op basis van een analyse van Amerikaanse handelsdata.

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot betrouwbare en onafhankelijke data. Het CBS produceert als hét statistische bureau van Nederland informatie en data die relevant, betrouwbaar en onafhankelijk zijn. Deze data bieden inzicht in maatschappelijke vraagstukken en voeden de beleidsontwikkeling en de besluitvorming. Zo draagt het CBS bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan de volgende sites:
Het bericht https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/49/frankrijk-meest-geraakt-door-amerikaanse-invoerheffing
Wat betekent Amerikaanse invoerheffingen?
Ook interessant https://youtu.be/P8VMU1_FI1M

Volg CBS ook op social media: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/49/frankrijk-meest-geraakt-door-amerikaanse-invoerheffing/amerikaanse-invoerheffingen
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/centraal-bureau-voor-de-statistiek
Facebook https://www.facebook.com/statistiekcbs
Instagram https://www.instagram.com/statistiekcbs/
Twitter https://twitter.com/StatistiekCbs