Jaarrapport Integratie 2014

In het Jaarrapport Integratie 2014 presenteert het CBS een overzicht van de ontwikkeling van de positie van immigranten (eerste generatie) en hun kinderen (tweede generatie) in de Nederlandse samenleving. Thema’s die aan bod komen zijn bevolking, onderwijs, arbeid, uitkeringen, inkomen en criminaliteit. Het gaat niet alleen om de positie van de vier grootste niet-westerse herkomstgroepen (Turks, Marokkaans, Surinaams en Antilliaans), maar ook om die van een viertal niet-westerse vluchtelingengroepen (Afghaans, Iraaks, Iraans en Somalisch) en een groep van nieuwe EU-landen (waaronder de Poolse, Roemeense en Bulgaarse herkomstgroepen). De publicatie gaat voor de niet-westerse tweede generatie specifiek in op de positie zes jaar na voortijdig schoolverlaten, de woonsituatie en de levensloop van jongvolwassen vrouwen.

Jaarrapport Integratie 2014 (pdf)

Bijlage Jaarrapport Integratie 2014 (pdf)

De Tabellenset Jaarrapport Integratie 2014 bevat de achterliggende cijfers van de grafieken in deze publicatie.

Dit jaarrappoort is ook als e-book beschikbaar.