De Nederlandse economie 2012

DNE 2012

In de reeks De Nederlandse economie presenteert het Centraal Bureau voor de Statistiek elk jaar ontwikkelingen bij ondernemingen, huishoudens en de overheid, en ten aanzien van de arbeidsmarkt en het milieu. Verder wordt in thema-artikelen nader stilgestaan bij actuele economische onderwerpen. Overkoepelend thema van de artikelen in De Nederlandse economie 2012 vormt de voortdurende economische crisis. De ingezakte woningmarkt wordt geanalyseerd en onze afnemende consumptie wordt gesteld tegenover de groeiende consumptie in België en Duitsland. Verder wordt de huidige crisis vergeleken met die in de jaren tachtig en wordt bekeken wat er na enkele zeer turbulente jaren nog over is van onze financiële sector. Ten slotte komt de vraag aan de orde in hoeverre Nederland profiteert van het Duitse exportsucces richting China, door onderdelen te leveren voor de Duitse (automobiel)industrie. De Nederlandse economie richt zich op financieel-economisch analisten, beleidsmakers, politici, journalisten, docenten en studenten.De Nederlandse economie 2012 is ook als e-book beschikbaar in het formaat epub. U kunt dit bestand downloaden en lezen op uw e-reader die dit formaat ondersteunt.

Erratum:

Omdat er achteraf een fout is geconstateerd, is op 8 oktober dit erratum uitgebracht:

E-book

Ook beschikbaar als e-book.