Kenmerken woningbezitters in Nederland, 2018-2021

huis te koop
© CBS / Alrik Swagerman
Aantal huishoudens in het bezit van een koopwoning naar provincie, G44-gemeenten en (financiële) kenmerken, 2018-2021.
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wil graag meer inzicht in de ontwikkeling van factoren die van invloed zijn op de financiële situatie van woningbezitters in Nederland. Hoe staan de factoren die betrekking hebben op woningbezitters om hun rekeningen te kunnen betalen er voor? En hoe ontwikkelen deze zich in de loop van tijd?
Het CBS heeft in opdracht van de NHG een tabel samengesteld over het aantal particuliere huishoudens in het bezit van een koopwoning in Nederland voor de jaren 2018 tot en met 2021. Hierbij zijn ook uitsplitsingen gemaakt naar verschillende (financiële) kenmerken van het huishouden en de woning en een onderscheid naar provincie en G44-gemeenten.