Veranderingen na instroom in de probleemschulden

© Hollandse Hoogte / Roel Burgler
Onderzoek naar veranderingen in de woon-, inkomens- en werksituatie tussen 2017 en 2021 die geregistreerde problematische schulden mogelijk met zich meebrengen.

Als onderdeel van het onderzoek Schuldenproblematiek in beeld (bekostigd door SZW) zijn geregistreerde problematische schulden in beeld gebracht. Binnen Schuldenproblematiek in beeld wordt met name gefocust op de kenmerken van huishoudens met probleemschulden en wat er vooraf ging aan het hebben van dit type schulden.

Er wordt niet gekeken naar wat er gebeurt ná het in de probleemschulden raken.Daarom wordt in dit huidige onderzoek gekeken naar veranderingen in de woon-, inkomens- en werksituatie na instroom in de geregistreerde problematische schulden.