Toeleveringsketen farmaceutische industrie, 2019

apothekersassistente  aan het werk in apotheek
© ANP
De toegevoegde waarde die landen en bedrijfstakken hadden in 2019 door de productie van goederen en diensten in de toeleveringsketen van de Nederlandse farmaceutische industrie.

In onze geglobaliseerde wereld zijn landen op allerlei manieren met elkaar verbonden via internationale waardeketens. Nederlandse bedrijven krijgen toeleveringen van goederen en diensten uit allerlei landen en bedrijfstakken. Direct, door daar iets te kopen. Indirect, bijvoorbeeld door iets in Duitsland te kopen waar goederen en diensten uit Frankrijk in zijn verwerkt. Dit onderzoek laat zien in welke landen, in welke bedrijfstakken, toegevoegde waarde is dankzij directe en indirecte toeleveringen aan de Nederlandse farmaceutische industrie.

Bekostigd door: ministerie van Economische Zaken en Klimaat.