Kansrijk van Start in Heerlen, 2020

Een baby ligt in zijn bedje te slapen
© ANP / Robin Utrecht
Onderzoek naar potentiële risicofactoren van een ongezonde en ongelijke start in het leven van het pasgeboren kind.

Het onderzoek gaat in op kenmerken van kinderen die geboren zijn in 2020 en op het moment van geboorte woonachtig zijn in Nederland. Kenmerken gaan over het kind zelf, de moeder, de vader en het huishouden van het kind. De resultaten worden weergegeven voor de gemeente Heerlen en worden verder uitgesplitst naar Heerlen-Noord en Heerlen-Zuid en wijken van de gemeente Heerlen. In 2019 werd de nulmeting van dit onderzoek uitgevoerd, en het huidig onderzoek betreft de eerste follow-up meting.

De publicatie bestaat uit een maatwerktabellenset en twee factsheets met de belangrijkste resultaten. Daarnaast wordt een extra maatwerktabel gepubliceerd waarin cijfers uit de nulmeting worden uitgesplitst naar Heerlen-Noord en Heerlen-Zuid.

Opdrachtgever: Gemeente Heerlen