Inkomensontwikkeling in Eindhoven, 2019

pinbetaling
© CBS / Nikki van Toorn
In opdracht van gemeente Eindhoven heeft het CBS Urban Data Center/Eindhoven onderzoek gedaan naar de inkomensontwikkeling van Eindhovenaren.

De economie van regio Eindhoven groeit en het inkomen van personen in Eindhoven neemt al jaren toe. Hoe is deze inkomensstijging verdeeld over de Eindhovenaren? Stijgt het inkomen van veelverdieners harder dan die van de minst verdienenden? Zijn er ‘achterblijvers’ wat betreft de inkomensstijging? En wie zijn dat dan? De gemeente is geïnteresseerd in deze vragen omdat zij streven naar een inclusieve stad: een stad waar iedereen volwaardig mee kan doen.

Het rapport geeft antwoord op deze vragen. Tevens laat het rapport zien of de gevonden resultaten een Eindhovens fenomeen zijn of een landelijke trend.