Economische groei in Eindhoven, 2020*

opslagplaats goederen
© CBS / Alrik Swagerman
Economische groei in Nederland, Noord-Brabant, Zuidoost Noord-Brabant en Eindhoven 2015 – 2020*
Om inzicht te krijgen in de economische structuur van de stad Eindhoven zijn verschillende indicatoren, zoals de economische groei en de bbp per sector, berekend. Ter vergelijking zijn de cijfers over Nederland, Noord-Brabant en Zuidoost Noord-Brabant ook opgenomen. Dit onderzoek is uitgevoerd door UDC/Eindhoven op verzoek van de gemeente Eindhoven.

In deze publicatie is het gemeentelijke groeicijfer over 2020 herzien op basis van nieuwe broninformatie. Het cijfer is ook beschikbaar gesteld naar vier bedrijfstakken. Daarnaast zijn de cijfers over het jaar 2019 aangepast met nieuwe gemeentelijke brondata. Zowel de uitkomsten van 2018 als 2019 zijn aangesloten op de herziene macrototalen van Nationale Rekeningen.