Ervaren impact coronacrisis op mentale gezondheid en leefstijl

De tabel bevat cijfers over de ervaren verandering in mentale gezondheid, beweging en voeding, en middelengebruik (roken, alcohol en drugs) door corona, en cijfers over de ontwikkeling in mentale gezondheid en middelengebruik.
De cijfers over de ervaren verandering in mentale gezondheid, beweging en voeding, en middelengebruik (roken, alcohol en drugs) door corona en de bijbehorende maatregelen zijn gebaseerd op vraagstellingen in de Gezondheidsenquête in de periode augustus-december 2020. Verder bevat de tabel kwartaalcijfers over de ontwikkeling van de mentale gezondheid in 2019, 2020 en het eerste kwartaal van 2021 en jaarcijfers over de ontwikkeling van roken, alcohol- en drugsgebruik in 2019 en 2020. Ook deze cijfers zijn gebaseerd op vraagstellingen uit de Gezondheidsenquête. De cijfers zijn voorzien van betrouwbaarheidsintervallen en voor zover mogelijk uitgesplitst naar achtergrondkenmerken.