Korte ketenverkoop, 1 april 2020

Aanvullende tabel met het aantal Nederlandse landbouwbedrijven dat omzet behaalde uit de korte ketenverkoop in de periode van het tweede kwartaal van 2019 tot en met het eerste kwartaal van 2020.

In deze aanvullende tabel is het aantal Nederlandse landbouwbedrijven af te lezen dat omzet behaalde uit de korte ketenverkoop. Het betreffen cijfers met peildatum 1 april 2020 over de periode van het tweede kwartaal van 2019 tot en met het eerste kwartaal van 2020. In de tabel zijn cijfers van het totaal af te lezen maar ook is terug te vinden hoeveel bedrijven per gemeente aan korte ketenverkoop deden.

Korte ketenverkoop kent twee vormen; rechtstreeks op het boerenbedrijf aan de of via één tussenschakel. In het laatste geval vindt de verkoop via één tussenstap, bijvoorbeeld de horeca, tuincentrum of detailhandel plaats.